Surdeigs
Flak

Brug frisk mel – gerne økologisk. Det giver din surdej de bedste betingelser for at blive stærk og aktiv.
Kjøp
SÅNN GJØR DU

Tøm alt innholdet i ett glass. Hell 50g 28-30C varmt vann over. La det stå og trekke i 60min.

Rør rundt. Tilsett 20g fint hvetemel og 20g grovt rugmel. Rør igjen og sett på lokk, og sett glasset lunt i 24 timer. Din surdeig vil vise aktivitet i from av heving og luftbobler.

Dag 2
Mat igjen. Ta 50g surdeig (kast resten), 50g 28-30C varmt vann og 60g fint hvetemel i. Rør sammen. La surdeigen stå lunt med lokket på i 8-16 timer. Den vi heve til dobbel størrelse og vise god aktivitet.

Mat surdeigen igjen med 50g surdeig, 50g 28-30C varmt vann og 50g fint hvetemel. Rør sammen og la den stå lunt med lokket på. Hvis surdeigen hever til dobbel strørrelse eller mer på 3-6 timer, så er den bakeklar. Hever den mindre og bruker lengre tid, så mater du den igjen som tidligere.

Nå er din surdeig bakeklar.

Potensielle allergener: Gluten.

How To Surdeig flak

How To - Step 1
How To - Step 2
How To - Step 3
How To - Step 4
Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
cross-circle