Surdejsflager

Brug frisk mel – gerne økologisk. Det giver din surdej de bedste betingelser for at blive stærk og aktiv.
Køb nu
SÅDAN GØR DU

Kom alt indholdet i posen i et glas. Hæld 50 g 28-30 grader varmt vand over. Lad stå og trække i 60 minutter.

Rør rundt. Tilsæt 20 g fint hvedemel og 20 g groft rugmel. Rør igen, læg låg på klem og stil lunt i ca. 24 timer. Din surdej vil vise aktivitet i form af hævning og luftbobler.

Dag 2
Fodr igen. Kom 50 g surdej (kassér resten), 50 g 28-30 grader varmt vand og 60 g fint hvedemel i. Rør sammen. Lad surdejen stå lunt med låget på klem i 8-16 timer. Den vil hæve til dobbelt og vise god aktivitet.

Fodr igen din surdej med 50 g surdej, 50 g 28-30 grader varmt vand og 50 g fint hvedemel. Rør sammen og lad stå lunt med låget på klem. Hvis surdejen hæver til dobbelt størrelse eller mere på 3-6 timer, så er den bageklar. Hæver den mindre og er længere tid om det, så gentag fodringen.

Nu er din surdej bageklar.

How To Surdejsflager

How To - Step 1
How To - Step 2
How To - Step 3
How To - Step 4
Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
cross-circle