Surdejsflager sådan gør du

Surdejsflager
fra Cathrine Brandt

Køb nu
SÅDAN GØR DU

Åbn låget på glasset og hæld 50 g 35 grader varmt vand over surdejsflagerne. Lad dem stå og trække i 60 minutter. Rør rundt. Tilsæt 25 g fint hvedemel og 25 g groft rugmel. Rør igen, læg låg på klem og stil lunt i ca. 24 timer. Din surdej vil vise aktivitet i form af hævning og luftbobler.

Dag 2
Fodr igen. Kom 10 g surdej (kassér resten), 50 g 35 g varmt vand og 25 g fint hvedemel og 25 g groft rugmel i. Rør sammen. Lad surdejen stå lunt med låget på klem i 8-16 timer. Den vil hæve til dobbelt og vise god aktivitet.

Fodr igen din surdej med 10 g surdej, 50 g varmt vand og 25 g fint hvedemel og 25 g groft rugmel i. Rør sammen og lad stå lunt med låget på klem. Hvis surdejen hæver til dobbelt størrelse eller mere på 3-6 timer, så er den bageklar. Hæver den mindre og er længere tid om det, så gentag fodringen.

Nu er din surdej bageklar. Find en opskrift på dit første surdejsbrød og surdejsboller på cathrinebrandt.dk eller i min bog SURDEJ. Fodr surdejen som angivet i opskriften og bag.

Din surdej kan du passe, holde stærk og bageklar ved at fodre dagligt. En daglig fodring kan være: 10 g surdej, 60 g vand og 60 g mel. Bager du ikke ugentligt, så kan du stille din surdej i køleskabet. Når du er klar til at bage, så tag surdejen ud fra køl et par dage i forvejen og giv den 2-3 fodringer for at sikre, at den er stærk og bageklar.

Du kan lære og læse meget mere om surdej i min bog SURDEJ.

God bagelyst,
Cathrine

Her står du med din nye surdej. Tillykke!
Surdejen er tørret, og du kan vække den til live hjemme i dit eget køkken. Brug frisk mel – gerne økologisk. Det giver din surdej de bedste betingelser for at blive stærk og aktiv.
Jeg starter surdejsflagerne op med disse to mel:
Kornby Mølle Hvedemel og Kornby Mølle Rugmel.

SÅDAN GØR DU

Åbn låget på glasset og hæld 50 g 35 grader varmt vand over surdejsflagerne. Lad dem stå og trække i 60 minutter.

Rør rundt. Tilsæt 25 g fint hvedemel og 25 g groft rugmel. Rør igen, læg låg på klem og stil lunt i ca. 24 timer. Din surdej vil vise aktivitet i form af hævning og luftbobler.

 

Dag 2
Fodr igen. Kom 10 g surdej (kassér resten), 50 g 35 g varmt vand og 25 g fint hvedemel og 25 g groft rugmel i. Rør sammen. Lad surdejen stå lunt med låget på klem i 8-16 timer. Den vil hæve til dobbelt og vise god aktivitet.

 

Fodr igen din surdej med 10 g surdej, 50 g varmt vand og 25 g fint hvedemel og 25 g groft rugmel i. Rør sammen og lad stå lunt med låget på klem. Hvis surdejen hæver til dobbelt størrelse eller mere på 3-6 timer, så er den bageklar. Hæver den mindre og er længere tid om det, så gentag fodringen.

 

Nu er din surdej bageklar. Find en opskrift på dit første surdejsbrød og surdejsboller på cathrinebrandt.dk eller i min bog SURDEJ. Fodr surdejen som angivet i opskriften og bag.

 

Din surdej kan du passe, holde stærk og bageklar ved at fodre dagligt. En daglig fodring kan være: 10 g surdej, 60 g vand og 60 g mel. Bager du ikke ugentligt, så kan du stille din surdej i køleskabet. Når du er klar til at bage, så tag surdejen ud fra køl et par dage i forvejen og giv den 2-3 fodringer for at sikre, at den er stærk og bageklar.

 

Du kan lære og læse meget mere om surdej i mine bøger SURDEJ og SØDT MED SURDEJ.

God bagelyst,
Cathrine

How To Surdejsflager

How To - Step 1
How To - Step 2
How To - Step 3
How To - Step 4
Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
GEORG JENSENS VEJ 6A
8600 SILKEBORG
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
cross-circle