Nem og hurtig koldskål uden æg

0

Endelig sommerferie! Jeg skal nyde sommerferien i det franske og herhjemme i den dejlige danske sommer. Og for mig er sommerferie og dansk sommer lig med masser af hjemmelavet koldskål med skønne danske jordbær og ristet havregryn. Jeg elsker en frisk, vaniljeprikket koldskål, der er lavet på de bedste ingredienser. Min opskrift på koldskål er uden æg og indeholder kun 4 ingredienser, så den er super nem at lave. Det er den bedste koldskål, der findes – og så tager den ingen tid at røre sammen. Så hvis solen kigger frem i løbet af den danske sommer, så forkæl dig selv og dine nærmeste med denne skønne koldskål.

6-8 personer
Det skal du bruge:

  • 400g cremefraiche. Jeg bruger 18 %, men brug det, du foretrækker
  • Ca. 200g rørsukker – alt efter hvor sødt, du vil have den
  • ½ vaniljestang, kornene herfra – 1-2 spsk. vaniljesukker kan bruges i stedet
  • 2 liter kærnemælk


Sådan laver du koldskål:

Kom cremefraichen i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen og pres det sammen med noget af sukkeret for at skille kornene fra hinanden. Kom sukkeret og vaniljekornene ned til cremefraichen. Rør det sammen og hæld mælken i. Smag til med mere sukker, hvis du ønsker koldskålen sødere. Server den helt kold med nye, danske jordbær og kammerjunkere eller ristet havregryn.

koldskaal-1

koldskaal-fb

koldskaal-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017
Laksesnurrer med rørt feta og pesto
13. november 2017
Rå rødbedesalat med feta, mynte og ristede solsikkekerner
7. november 2017
Squashkage med hvid chokolade cheese frosting
4. november 2017

FACEBOOK