Baba Ghanoush – nem aubergine-dip

0

Baba Ghanoush er en dip, der er lavet på bagte auberginer. Den har en dejlig fyldig smag, og så passer den perfekt på en lækkert tapasbord, i wraps, tortillas, pitabrød eller som dyppelse til grøntsagsstave. Vi bruger den til alt muligt forskelligt her hjemme. Det er Ellinors absolut favorit, og jeg forstår hende godt. En nem og cremet dip, der ikke kræver det store arbejde at lave.

Det skal du bruge:

  • 2 auberginer
  • 1 spsk. tahin
  • ½-1 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • Chiliflager

Sådan laver du Baba Ghanoush:
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skyl auberginerne og prik dem over det hele med en gaffel. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 30 minutter til de bliver bløde og skinnet rynker. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Nu kan auberginerne nemt pilles. Pil skindet af og kom auberginekødet i en blender eller foodprocesser. Kom de resterende ingredienser i og smag den til. Opbevar på køl.

Baba_Ghanoush_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018