Bageudstyr til bogen BAGVÆRK

Indlægget indeholder reklamelinks

Min nye bog BAGVÆRK har fået en fantastisk modtagelse. Tusind, tusind tak for det! Jeg er så kernestolt og helt vildt glad for den bog. Der i er samlet alle mine favorit opskrifter på kager, boller, brød, kiks og cookies. Alle de opskrifter, jeg selv bruger igen og igen. BAGVÆRK ligger fast i mit eget køkken, for det er så uendeligt rart at have de opskrifter, jeg bruger ugentligt, på skrift, så jeg ikke skal fedte rundt med telefon eller computer i mit køkken.

Her er en gennemgang af samt links til bageudstyret, jeg bruger til mine opskrifter i BAGVÆRK.

For når det kommer til bageudstyr, så begrænser jeg mig. Kun det allerbedste og mest nødvendige får lov til at optage plads i mit køkken. Jeg bruger det samme bageudstyr igen og igen. Fordi det virker og gør min bagning nemmere, sjovere og bedre.

Gennem bogen vil du skulle bruge forskelligt bageudstyr. De fleste redskaber går igen i næsten alle opskrifter. Den samme størrelse bradepande eller bageform til de fleste kager. Den samme dejspatel og bøtte til alle boller. Sådan er bagningen nemmest. Godt udstyr gør bare bagningen langt nemmere.

Det skal du bruge
Bradepande
En helt almindelig bradepande, der giver de optimale betingelser for en jævn og god bagning af dine kager. Jeg bruger to forskellige størrelser – 25x35 cm eller 20x25 cm. Bruger du en ildfastfad af enten porcelæn eller keramik, så skal du være opmærksom på, at bagetiden vil være længere, da de suger en del varme.

Brødform
Skærekager og sandkager bages bedst en i brødform. Jeg har to styks på 1.35 liter og 1.75 liter.

Springform/kagering
Alle runde kager bages enten i en 26 cm springform eller en 18 cm springform/kagering, der kan holde til at komme i ovnen.

Tærtefad
Crumbles smager bedst, når de bages i et tærtefad – det ser i hvert fald finest ud. Jeg bruger et klassisk tærtefad i porcelæn på 22-24 cm i diameter.

Muffinbradepande
Du kan bage dine muffins frit i muffinsforme, men de får den fineste form, hvis de får støtte nede i en muffinbradepande.

Digital køkkenvægt
Uundværlig! En god køkkenvægt er afgørende for et godt bagværk. Jeg har en køkkenvægt, der kan veje helt få gram. Det er nødvendigt, når jeg vejer salt af. Kan din køkkenvægt ikke veje så småt, så kan det være gavnligt at vide, at 1 tsk. salt cirka vejer 4 gram.

Dejspatel
Den bruges hver eneste gang, jeg arbejder med brød- eller bolledeje. Den er uundværlig, når deje skal dele i portioner, flyttes rundt på bordet eller spændes op.

Condibøtte
En bøtte med tætsluttende låg. Jeg bruger den til at koldhæve deje i og opbevare bagværk. Runde kager bagt i 18 cm kagering passer perfekt i en 3000 ml condibøtte, når de skal opbevares eller transporteres.

Rugbrødsform + låg
Hjemmebagt rugbrød er noget helt særligt. Jeg bager mine rugbrød i en træform. Det giver en jævn og mild varmefordeling til rugbrødet. Låget lukker tæt under hævning, så fugten i rugbrødsdejen ikke fordamper.

Vinklet dejspatel
Når deje skal fordeles og frosting, fyld og remonce smørres ud. Det er et rart og brugbart redskab, jeg bruger igen og igen.

Bagestål
Når boller skal have en luftig krumme og sprød skorpe, så gør et bagestål underværker! Den høje og vedvarende varme er afgørende, når du bager pitabrød, og det giver dig de bedste boller.

Challenger Bread Pan eller støbejernsgryde
Skal du bage et grydebrød, så skal du bruge en støbejernsform, der kan give en høj varme og holde dampen inde ved dejen, så den kan udvikle og hæve optimalt. Jeg elsker min Challenger Bread Pan, der er udviklet til formålet. En god støbejernsgryde kan også bruges.

Dejsnitter
Snit de fineste mønstre i dit grydebrød med en skarp dejsnitter, der er nem at arbejde med.

Og så er der alt det, som du selvfølgelig også skal bruge. En ovn, kagerulle, pensel, bagepapir, skåle… En røremaskine er også meget, meget rar at have - men det er en helt anden snak, jeg vil komme mere ind på senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments on “Bageudstyr til bogen BAGVÆRK”

 1. Vil bare sige at på din shop side står der, at man kan hente 32 eller var det 36 filer til kr. 9.999. Det må godt nok være noget specielt til den pris 🤔

  1. Hej Birgitte

   Det er filer, man kan hente helt gratis med den rabatkode, der er i min bog SURDEJ. Der skal stå en pris, for at systemet kan administrere det, og jeg har derfor sat prisen så ABSURD højt, at ingen kunne finde på at betale det 😉

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT