Morgenmaden er et vigtigt måltid i vores hverdag, og bagt havregrød er en ny genganger på morgenbordet. Bagt havregrød med hindbær er den perfekte morgenmad til både hverdagsmorgenmaden og på morgenmad- eller brunchbordet i weekenden. Bagt havregrød minder i konsistensen mest om kage - og det kan jeg godt lide! Smagen er frisk og dejlig. Kombinationen af hindbær og mandelsmør sammen med den sprøde top er virkelig lækker.
Jeg laver gerne den bagte havregrød i weekenden, for så har vi nem og lækker morgenmad til de første dage i ugen. Bagt havregrød er god og sund morgenmad til børn og voksne. Jeg hapser nødde-toppen fra Ellinors portion bagt havregrød, og så spiser hun glædeligt grøden og hindbærrene. Bagt havregrød kan også bruges som et lækkert og børnevenligt eftermiddagsmåltid eller som en sundere dessert.
Det skal du bruge:
- 200 g hindbær (jeg brugte frosne)
- ½ tsk. vaniljepulver
- 120 g havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 2 spsk. mandelsmør (jeg bruger den her mandelsmør)
- ½ tsk. salt
- 1 æg
- 3 dl mælk
Sprød top:
- 50 g solsikkekerner
- 20 g pistacienødder
- 40 g mandler
- 25 g smør eller kokosolie
- 1-2 spsk. honning
Sådan laver du bagt havregrød med hindbær og sprød top:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom hindbær og vaniljepulver i bunden af et fad og vend det sammen. Kom havregryn, bagepulver, salt og mandelsmør i en skål. Rør det sammen og kom det over hindbærrene. Pisk æg og mælk sammen og hæld det over havregrynene. I en anden skål blandes ingredienserne til toppingen. Drys det over havregrynene og bag det i ovnen i ca. 20-30 minutter til toppen er sprød og gylden, og havregrøden har sat sig. Nyd den bagte havregrød lun eller afkølet med yoghurt og friske bær. Grøden kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage.
Indlægget indeholder affiliatelink.
Jeg skal bage den her til morgen, men har ikke mandelsmør. Tror du den bliver god med hasselnøddesmør?:)
Hej Kerstin.
Jeg beklager, jeg har først lige set din kommentar.
Du kan sagtens bruge hasselnøddesmør i stedet for mandelsmør. Evt. kan det udelades 🙂
Super lækket! Tak for opskriften. Jeg havde ikke nogen pistacienødder men jeg tilføjede lidt hørfrø. Jeg lavede den også på mandelmælk fordi det lige var det jeg havde i køleskabet.
Mmh, det lyder også lækkert. Det må jeg huske næste gang, jeg har mandelmælk i køleskabet 🙂
Dejligt, at du kunne bruge opskriften.
Hej Cathrine
Tak for mange skønne og inspirende opskrifter! Denne bagte havregrød er der til 4 personer og hvad bager du den i? Jeg fik valgt en alt for stort fad sidst og så bliver toppen jo ikke sprød 🙂
Jeg bager den i et rundt ildfast fad med en diameter omkring 16 cm 🙂
Kan man bruge andet end mandelsmør
Har ikke lige mulighed for at købe det idag 🙂
Du kan enten udelade det eller bruge en anden nøddesmør - fx peanutbutter. Eller komme en glat smeltet smør i istedet 🙂
Mandesmør og salat står nævnt i opskriften?
?? Tak! Jeg skynder mig at rette slå-fejlene. Hehe. Morgenmad med både salat og mandesmør ville ellers være meget nytænkende 😉