Bagt havregrød med hindbær og sprød topping

10

Morgenmaden er et vigtigt måltid i vores hverdag, og bagt havregrød er en ny genganger på morgenbordet. Bagt havregrød med hindbær er den perfekte morgenmad til både hverdagsmorgenmaden og på morgenmad- eller brunchbordet i weekenden. Bagt havregrød minder i konsistensen mest om kage – og det kan jeg godt lide! Smagen er frisk og dejlig. Kombinationen af hindbær og mandelsmør sammen med den sprøde top er virkelig lækker.

Jeg laver gerne den bagte havregrød i weekenden, for så har vi nem og lækker morgenmad til de første dage i ugen. Bagt havregrød er god og sund morgenmad til børn og voksne. Jeg hapser nødde-toppen fra Ellinors portion bagt havregrød, og så spiser hun glædeligt grøden og hindbærrene. Bagt havregrød kan også bruges som et lækkert og børnevenligt eftermiddagsmåltid eller som en sundere dessert.

Det skal du bruge:

  • 200 g hindbær (jeg brugte frosne)
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 120 g havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. mandelsmør (jeg bruger den her mandelsmør)
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 3 dl mælk

Sprød top:

  • 50 g solsikkekerner
  • 20 g pistacienødder
  • 40 g mandler
  • 25 g smør eller kokosolie
  • 1-2 spsk. honning

Sådan laver du bagt havregrød med hindbær og sprød top:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom hindbær og vaniljepulver i bunden af et fad og vend det sammen. Kom havregryn, bagepulver, salt og mandelsmør i en skål. Rør det sammen og kom det over hindbærrene. Pisk æg og mælk sammen og hæld det over havregrynene. I en anden skål blandes ingredienserne til toppingen. Drys det over havregrynene og bag det i ovnen i ca. 20-30 minutter til toppen er sprød og gylden, og havregrøden har sat sig. Nyd den bagte havregrød lun eller afkølet med yoghurt og friske bær. Grøden kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Bagt_havregroed_5Bagt_havregroed_1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Louise

    Hej Cathrine

    Tak for mange skønne og inspirende opskrifter! Denne bagte havregrød er der til 4 personer og hvad bager du den i? Jeg fik valgt en alt for stort fad sidst og så bliver toppen jo ikke sprød 🙂

  2. Clara

    Super lækket! Tak for opskriften. Jeg havde ikke nogen pistacienødder men jeg tilføjede lidt hørfrø. Jeg lavede den også på mandelmælk fordi det lige var det jeg havde i køleskabet.

  3. Kerstin

    Jeg skal bage den her til morgen, men har ikke mandelsmør. Tror du den bliver god med hasselnøddesmør?:)

    1. Hej Kerstin.
      Jeg beklager, jeg har først lige set din kommentar.
      Du kan sagtens bruge hasselnøddesmør i stedet for mandelsmør. Evt. kan det udelades 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018