Bagte og honningglaserede persillerødder med hvidløg og aioli

Persillerødder har en mild smag af persille og let-bitre noter. Derfor passer honning helt perfekt til den supersunde og velsmagende rodfrugt. I starten af sæsonen kan persilleroden blot vaskes og skrabes, inden den tilberedes. Længere henne på efteråret og vinteren plejer jeg at skrælle rodfrugten. Server de bagte, honningglaserede persillerødder med aioli, en sprød salat og et godt stykke kød for et lækkert og komplet måltid.

Det skal du bruge:

  • 600-700g persillerødder
  • 2 hele hvidløg
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 50 g smør
  • 3 spsk. honning
  • 3 spsk. ekstra jomfruolivenolieAioli
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 fed hvidløg


Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200 grader. Vask og skrab persillerødderne – skrald dem, hvis du foretrækker det. Skær persillerødderne ud i fingertykke fritter, dyb dem tørre med et stykke køkkenrulle og læg dem i et ildfast fad. Hvidløgene halveres (hele hvidløg, ikke fed!) på tværs og lægges sammen med persillerødderne. Drys salt og friskkværnet sort peber på.

Smelt smørret og bland honning og olivenolie i. Hæld det over persillerødderne og bland det hele sammen. Sæt fadet i ovnen og bag persillerødderne i ca. 35-45 minutter (afhængig af størrelsen), indtil de er bløde og let brunet i kanterne. Vend gerne rundt i det 1-2 gange undervejs.

Aioli: Bland 4 spsk. mayonnaise med 1 spsk. citronsaft. Hak 2 fed hvidløg fint og rør det i mayonnaisen. Krydre med salt og peber. Lad det trække i køleskabet indtil servering.
De bagte persillerødder og hvidløg serveres med aioli.

Persillerod_12

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p