Bagte og honningglaserede persillerødder med hvidløg og aioli

0

Persillerødder har en mild smag af persille og let-bitre noter. Derfor passer honning helt perfekt til den supersunde og velsmagende rodfrugt. I starten af sæsonen kan persilleroden blot vaskes og skrabes, inden den tilberedes. Længere henne på efteråret og vinteren plejer jeg at skrælle rodfrugten. Server de bagte, honningglaserede persillerødder med aioli, en sprød salat og et godt stykke kød for et lækkert og komplet måltid.

Det skal du bruge:

  • 600-700g persillerødder
  • 2 hele hvidløg
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 50 g smør
  • 3 spsk. honning
  • 3 spsk. ekstra jomfruolivenolieAioli
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 fed hvidløg


Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200 grader. Vask og skrab persillerødderne – skrald dem, hvis du foretrækker det. Skær persillerødderne ud i fingertykke fritter, dyb dem tørre med et stykke køkkenrulle og læg dem i et ildfast fad. Hvidløgene halveres (hele hvidløg, ikke fed!) på tværs og lægges sammen med persillerødderne. Drys salt og friskkværnet sort peber på.

Smelt smørret og bland honning og olivenolie i. Hæld det over persillerødderne og bland det hele sammen. Sæt fadet i ovnen og bag persillerødderne i ca. 35-45 minutter (afhængig af størrelsen), indtil de er bløde og let brunet i kanterne. Vend gerne rundt i det 1-2 gange undervejs.

Aioli: Bland 4 spsk. mayonnaise med 1 spsk. citronsaft. Hak 2 fed hvidløg fint og rør det i mayonnaisen. Krydre med salt og peber. Lad det trække i køleskabet indtil servering.
De bagte persillerødder og hvidløg serveres med aioli.

Persillerod_12

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018
Foccacia med timian
12. maj 2018