Banan ispinde – et sommer hit!

4

Nu er sommeren snart på vej, og så skal der selvfølgelig spises is. Jeg elsker is, og jeg er så heldig, at min storebror laver verdens bedste is i hans eget ismejeri, Kastberg Is. Det har jeg selvfølgelig tænkt mig at spise henover hele sommeren. Men nogle gang er det også rart med et lidt sundere alternativ. Så derfor sørger jeg for, at der er banan ispinde i min fryser, når sommeren står på. Banan ispindene er super nemme at lave, og så smager de virkelig godt! Hvis du er vild med banansmagen, så brug nogle helt modne bananer. Jeg fortrækker at bruge de mindre modne bananer. Så er banansmagen ikke så gennemtrængende. Banan ispindene er et skønt, sundere alternativ til de almindelige ispinde. Forkæl dem du holder af med en afkølende banan ispind og brug dem til børnefødselsdage og hygge i haven.

Det skal du bruge:

  • Bananer – 1 banan giver 2 banan ispinde.
  • Ispinde
  • Mørk chokolade af en rigtig god kvalitet – jeg bruger Valhrona 67%
  • Drys, fx kokosmel, frysetørret hindbær og hakket nødder og mandler


Sådan laver du banan ispinde:

Skræl banen og del den i to. Stik en ispind i banan og kom dem i fryseren i en bøtte eller frysepose. Når bananerne er frosne efter et par timer, så kan du begynde at pynte dem. Tempererer chokoladen. Gør drysset klar, da chokoladen hurtigt størkner, når det kommes på bananen. Dyp bananen i chokoladen og vend den i drysset. Nyd banan ispindene med det samme eller kom dem tilbage i fryseren, så er de lige til at finde frem, når du får lyst til lidt sødt.

Banan_ispinde-1

Banan_ispinde-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Wow de ser lækre ud 😛
    Har selv prøvet rigtig mange varianter, men faktisk aldrig en med banan – må jeg lige prøve, tak for tippet!

    1. Ja, det skal du prøve – de er super lækre :). Og nu ligner det jo også, at sommeren endelig er kommet, så det kunne ikke være mere passende 🙂

      Sommer hilsner
      Cathrine Brandt

    1. Hej Mia.
      Jeg opbevarer dem i en bøtte, og så kommer jeg madpakke-papir mellem lagene. Chokoladen størkner, så de klistrer ikke sammen.:)
      God søndag,
      Cathrine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018