Banan ispinde - et sommer hit!

Nu er sommeren snart på vej, og så skal der selvfølgelig spises is. Jeg elsker is, og jeg er så heldig, at min storebror laver verdens bedste is i hans eget ismejeri, Kastberg Is. Det har jeg selvfølgelig tænkt mig at spise henover hele sommeren. Men nogle gang er det også rart med et lidt sundere alternativ. Så derfor sørger jeg for, at der er banan ispinde i min fryser, når sommeren står på. Banan ispindene er super nemme at lave, og så smager de virkelig godt! Hvis du er vild med banansmagen, så brug nogle helt modne bananer. Jeg fortrækker at bruge de mindre modne bananer. Så er banansmagen ikke så gennemtrængende. anan ispindene er et skønt, sundere alternativ til de almindelige ispinde. Forkæl dem du holder af med en afkølende banan ispind og brug dem til børnefødselsdage og hygge i haven.

Det skal du bruge:

 • Bananer – 1 banan giver 2 banan ispinde.
 • Ispinde
 • Mørk chokolade af en rigtig god kvalitet – jeg bruger Callebauts mørke chokolade
 • Drys, fx kokosmel, frysetørret hindbær og hakket nødder og mandler


Sådan laver du banan ispinde:

Skræl banen og del den i to. Stik en ispind i banan og kom dem i fryseren i en bøtte eller frysepose. Når bananerne er frosne efter et par timer, så kan du begynde at pynte dem. Tempererer chokoladen. Gør drysset klar, da chokoladen hurtigt størkner, når det kommes på bananen. Dyp bananen i chokoladen og vend den i drysset. Nyd banan ispindene med det samme eller kom dem tilbage i fryseren, så er de lige til at finde frem, når du får lyst til lidt sødt.

Banan_ispinde-1

Banan_ispinde-fb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments on “Banan ispinde - et sommer hit!”

  1. Hej Mia.
   Jeg opbevarer dem i en bøtte, og så kommer jeg madpakke-papir mellem lagene. Chokoladen størkner, så de klistrer ikke sammen.:)
   God søndag,
   Cathrine.

 1. Wow de ser lækre ud 😛
  Har selv prøvet rigtig mange varianter, men faktisk aldrig en med banan - må jeg lige prøve, tak for tippet!

  1. Ja, det skal du prøve - de er super lækre :). Og nu ligner det jo også, at sommeren endelig er kommet, så det kunne ikke være mere passende 🙂

   Sommer hilsner
   Cathrine Brandt

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT