Bløde og luftige chokoladeboller

Hvide, bløde og luftige chokoladeboller dufter og smager bare af hygge, barndom og god tid sammen. For hvem elsker ikke en blød, smørbagt bolle fyldt med masser af god, mørk chokolade? Chokoladebollerne bagte jeg til min fødselsdag, og de var et hit hos både store og små. Bollerne er nemme og lynhurtige at bage, så når efteråret rigtig har sat ind, og regnen trommer på vinduerne, så glæder jeg mig til at bage endnu en portion lyse chokoladeboller, putte mig under et tæppe i sofaen og nyde en lun chokoladebolle med smør.

12 store chokoladeboller
Det skal du bruge:

  • 2 dl mælk
  • 125 g smør
  • 35 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. vand
  • 3 g salt
  • 2 æg (+ 1 til pensling)
  • ½ tsk. kardemomme
  • 100 g mørk chokolade - jeg bruger den her Callebaut chokolade
  • Ca. 600-700 g hvedemel (alt afhængig af hvor meget og hvor godt dejen æltes)

Sådan bager du bløde og luftige chokoladeboller:
Smelt smørret i en gryde. Når smørret lige netop er smeltet, så tilsættes mælken, så blandingen er fingervarmt. Gæren smuldres i en skål og vand og sukker tilsættes. Gæren røres ud heri. Smør og mælkeblandingen hældes i gærblandingen. To æg slås ud i blandingen, chokolade, kardemomme og salt kommes i, og melet tilsættes lidt efter lidt, hvor det hele tiden røres ud og æltes ind i dejen. Ælt dejen godt ved at ”løfte” den opad mod skålens sider – se hvordan du ælter en gærdej her. Når dejen er æltet godt, og den er glat og skinnende, så vendes den ud på et meldrysset bord og samles. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 45 minutter. Når dejen er hævet, så formes det til boller og sættes på en beklædt bageplade – se her hvordan du former chokoladebollerne. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft. Et æg piskes sammen med en lille smule mælk og bollerne pensles. Når ovnen er helt varm bages bollerne i ca. 20 minutter. Bag én plade af gangen, så er du sikker på en mere jævn bagning.

Tip: Chokoladebollerne kan sagtens fryses. De kan lunes, mens de er frosne, men det bedste resultat får du, hvis du lader bollerne tø let op på køkkenbordet, inden du luner dem. Væd dem med en smule vand og lun dem i ovnen på 200 grader.

Indlægget indeholder affiliatelink
Chokoladeboller_2 Chokoladeboller_4 Chokoladeboller_6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment on “Bløde og luftige chokoladeboller”

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT