Brød af rug, spelt og hvede

0

Endnu en bageopskrift. Jeg kan slet ikke få nok af dejligt hjemmebagt brød. Når dejen hæver i en hævekurv, så får det sådan et fint mønster. Hvis du ingen hævekurv har, så kan du forme dejen til ca. 12 boller og bage dem i 12-15 minutter. Det er så nemt at bage sit eget brød! Og så er det både hyggeligt, velduftende og meget velsmagende.

Det skal du bruge:

  • 310 g koldt vand
  • 1,5 dl surdej
  • 5 g gær
  • 400g økologisk hvedemel
  • 100 g groft speltmel
  • 50g rugmel
  • 12 g havsalt
  • 1 hævekurv


Sådan bager du brødet:

Bland de 50 g hvedemel og 50 g rugmel i en skål og rør det sammen med et piskeris eller si det sammen med en si. Hæld det kolde vand i en skål. Opløs gæren i vandet og kom surdejen i. Tilsæt alt melet og saltet og ælt nu dejen. Den kan æltes på bordet eller med røremaskine. Ælt dejen i ca. 10-15 eller indtil den bliver glat og smidig. Dejen lægges i en skål smurt med olie. Stil den i køleskabet med et låg eller film over i ca. 24 timer.

Dagen efter: Vend dejen ud på et let meldrysset bord og form den efter formen på din hævekurv. Drys hævekurven godt med mel og kom dejen heri. Lad dejen hæve på køkkenbordet til dejen når hævekurvens kant. Det plejer normalt at tage ca. 2-3 timer.
Sæt en bagesten eller bageplade (beklædt med et stykke bagepapir) i ovnen og varm ovnen op til 225grader. Vend dejen ud på en meldrysset bagespade og sæt brødet ind på den varme bageplade eller bagesten. Bag brødet i ca. 30 minutter. Lad brødet afkøle.

Tip: Opbevar dit brød pakket ind i et stykke bagepapir eller papirspose. Derved holder brødet sig saftigt og friskt længst.

fb-Broed_af_rug_spelt_hvede

Broed_af_rug_spelt_hvede-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018