Brownie cookies

At vælge mellem brownie og cookies? Ubarmhjertigt! Fra nu af slipper du for at tage den fuldstændige umulige og svære beslutning. Her får du begge dele i en og samme mundfuld, og du kan godt begynde at glæde dig. Sprød i kanten og chewy i midten. Præcis som en cookie skal være. Svampet, chokoladeintens og karamelliseret på toppen. Som en rigtig god brownie. De forsvandt med lynets hast herhjemme. Vi er nemlig klart en både brownie og cookie-elskende familie. Måske I er det samme?

14-16 stk.
Det skal du bruge

Sådan gør du
Kom chokolade og smør i en skål, der kan komme over vandbad. Lad det smelte over lav varme og ved omrøring. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Stil til side.

Kom æg, rørsukker og brun farin i en skål og pisk det sammen til luftigt og fordoblet i volumen. Det gøres nemmest i en røremaskine med en gummibelagt K-spade. Det tager små 5 minutter. Mens det pisker, så røres de tørre ingredienser sammen i en anden skål. Stil til side.

Hæld chokolade/smør blandingen i æg/sukker og rør sammen til homogent. Skrab skålens kanter ned undervejs for at sikre, at det hele røres sammen. Hæld de tørre ingredienser i og rør sammen ved lav hastighed til netop samlet. Tilsæt kaffe og rør kort. Dejen vil være lind - ala en kagedej. Det er meningen. Stil dejen på køl i 20-30 minutter til den netop har sat sig. Hvis du lader den stå på køl i længere tid, så skal den muligvis tempereres en smule før, dejen er nem at arbejde med og forme til cookies.

Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Del dejen i kugler på cirka 50 g pr. stk. og fordel dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Bag én plade af gangen i 10-12 minutter. Dine brownie cookies skal være sprøde i kanten, men stadig bløde i midten. Lad dem køle og sætte sig i 5-10 minutter på bagepladen før, de føres over på en rist til afkøling. Nyd eller opbevar i en lufttæt beholder.

Tip: Du kan fryse cookiedejen rå, så du altid kan nyde en friskbagt og lun cookie. Læs hvordan du fryser cookies og bager dem efter frys - KLIK HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments on “Brownie cookies”

  1. Mine bliver hæver flot op, men efter 7 min bliver de helt FLADE efter og flyder helt ud. Jeg har nu sprøde chokoladeknækbrød.

    Har forsøgt med iskolde dejkugler, der sættes ind på næstnederste rille, og så kun bages i 7min. Det hjalp lidt.

    Eneste forskel er, at jeg bruger billig mørk chokolade.

    1. Hej Henrik

      Tørstofindholdet i din chokolade betyder virkelig meget for konsistensen i de her cookies. Og kakaoen. Ellers kan du tilsætte lidt mere mel 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  2. Hej
    Bagte disse. Lavede dobbeltportion og fik 24 stk, fordelt på 4 plader. De flød ud til én stor cookie og er 3 mm tykke. Hvad tænker du jeg har gjort forkert?
    Mvh.
    Dorthe

    1. Hej Dorthe

      Årh, hvor ærgerligt! Det lyder til, at din dej har været for tynd? Hvilket smør brugte du? Hvor varmt fik du lunet smør/chokolade op? Lod du dejen stå på køl inden forming?

      God bagelyst,
      Cathrine

  3. Hej.
    Kort spørgsmål: Kommer du salt på, inden de bages?
    Tak for mange rigtig gode opskrifter!
    Bh Helene

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT