Bulgursalat med tahindressing og spidskål

0

Flere gange i løbet af ugen får vi en grov salat til aftensmad. På den måde har jeg nemlig en nem og lækker frokost til dagen efter, og det elsker jeg! Salater med kerner eller frø og grove grøntsager er mine favoritter. Den her salat er lidt mellemøstligt inspireret med bulgur og tahindressing – sat sammen med de grøntsager, der er i sæson herhjemme. Jeg serverede salaten med ovnstegt kylling til aftensmad og spiste resten til frokost sammen med lidt avokado og hummus.

Det skal du bruge:

  • 2 dl bulgur
  • 3 dl vand
  • 2 små spsk. tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • Friskkværnet sort peber
  • ½ spidskål
  • 1 majskolbe
  • ½ rødløg
  • Frisk chili (kan udelades)

Sådan laver du en bulgursalat med tahindressing:
Kog bulgur i vand i ca. 10 minutter (se kogeanvisningen på posen). Lad bulguren køle af, mens du laver dressing og snitter grøntsager. Kom tahin, olivenolie, citronsaft, salt og peber i en skål og pisk det sammen. Kog majskolben og skær majsene fra, når den er kølet. Snit spidskål og rødløg fint. Vend alle ingredienser sammen og smag til med friskkværnet peber og fintsnittet chili.

bulgursalat_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018
Foccacia med timian
12. maj 2018