Bulgursalat med tahindressing og spidskål

Flere gange i løbet af ugen får vi en grov salat til aftensmad. På den måde har jeg nemlig en nem og lækker frokost til dagen efter, og det elsker jeg! Salater med kerner eller frø og grove grøntsager er mine favoritter. Den her salat er lidt mellemøstligt inspireret med bulgur og tahindressing – sat sammen med de grøntsager, der er i sæson herhjemme. Jeg serverede salaten med ovnstegt kylling til aftensmad og spiste resten til frokost sammen med lidt avokado og hummus.

Det skal du bruge:

  • 2 dl bulgur
  • 3 dl vand
  • 2 små spsk. tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • Friskkværnet sort peber
  • ½ spidskål
  • 1 majskolbe
  • ½ rødløg
  • Frisk chili (kan udelades)

Sådan laver du en bulgursalat med tahindressing:
Kog bulgur i vand i ca. 10 minutter (se kogeanvisningen på posen). Lad bulguren køle af, mens du laver dressing og snitter grøntsager. Kom tahin, olivenolie, citronsaft, salt og peber i en skål og pisk det sammen. Kog majskolben og skær majsene fra, når den er kølet. Snit spidskål og rødløg fint. Vend alle ingredienser sammen og smag til med friskkværnet peber og fintsnittet chili.

bulgursalat_5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p