Cacio e pepe - en nem og hurtig pasta med ost og peber

Annonce for Mammen Mejerierne

Min livret til aftensmad? Pasta! Pasta, pasta, pasta... Jeg elsker det. I særdeleshed de helt simple pastaretter, som kun kræver få råvarer af god kvalitet, så de virkelig kan smages i retten.

Derfor er Cacio e Pepe også en af mine favoritter. Det er i alt sin enkelthed en spaghetti med sort peber og ost. Ikke andet. Og det er lækkert! Så, så lækkert. Særligt fordi at aftensmaden kan laves på cirka 10-15 minutter. Det har vi alle brug for i en travl hverdag af og til.

Klassisk så laves den her italienske pastaret med parmesan. Men jeg har tilladt mig at bruge en helt lokal ost fra Mammen Mejerierne, der er en lækker, fastmodet ost, der har en rig og aromatisk smag, som gør sig virkelig godt i den her pastaret. Jeg elsker at kunne nyde en ost, der er produceret på mælk fra lokale landmænd, der bor lige i nærheden af mig.

Server pastaen for sig selv eller nyd den med en tomat- eller sprød salat til.

2 personer
Det skal du bruge:

Sådan laver du en nem og hurtig pasta med Tange Sø ost:
Kom pasta i en gryde med rigeligt saltet vand. Det skal koge i cirka halvdelen af kogetiden angivet på pakken. I mens kommes peberkornene på en tør pande og ristes i få minutter. Kom peberkornene i en morter eller peberkværn og knus dem. Kom smørret på panden og tilsæt det knuste peber. Lad smørret bruse af og kom herefter et par skefulde af pastavandet på. Lad det simre ved lav varme. Når pastaen er kogt halvt færdig, så fiskes den op af kogevandet og kommes på panden. Tilsæt løbende skefulde af pastavand på panden til pastaen er kogt al dente. Tilføj osten og rør sammen - evt. tilsættes en skefuld pastavand mere for cremethed. Anret pastaen i to skåle, drys med en smule ekstra ost og peber og nyd straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p