Chokolade cookies med karamel og peanuts

0

Cookies.. Hvem kan ikke lide cookies? Sprøde i kanten og seje i midten. Cookies er taknemmelige og kan tilsættes alle mulige smagskombinationer. Disse gode cookies er fyldt med chokolade, saltede peanuts og karamel. De smager så godt! Karamellen kan du enten selv lave fx ved at koge en dåse kondenseret mælk eller springer over, hvor gærdet er lavest, og købe en. Jeg havde et glas luksus karamel stående, som passede perfekt til formålet. Brug gode råvarer – det kan smages i det endelige resultat.

25 store cookies
Det skal du bruge:

  • 220g smør
  • 425g brun farin
  • 100g rørsukker
  • 4 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 75g ren kakaopulver (jeg brugte Valrhona 100 %)
  • 100g mørk chokolade
  • 375g hvedemel
  • 150g peanuts
  • 25 tsk. karamel (dulce de leche eller en flødekaramel kan også bruges)

 

Sådan bager du dejlige cookies:
Smelt smørret, og rør det sammen med brun farin i en skål. Pisk æggene i ét af gangen med en håndmikser eller røremaskine. Kom kakao, mel og bagepulver i, og rør det hele sammen. Hak chokolade groft og vend det i dejen sammen med peanuts. Lav 9 skefulde dej på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav en lille fordybning i hver cookies og kom en tsk. karamel i. Kom en tsk. dej ovenpå karamellen, så det lukkes inde. Bag de lækre cookies i ca. 12-15 min ved 180 grader. Lad dem køle af på en bagerist, og nyd dem afkølet med et koldt glas mælk.

Chokolade_cookies-1

Chokolade_cookies-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018