Chokoladebrød

Chokolade, tjek! Luftigt og fugtigt brød, tjek! Sprød skorpe, tjek! Fuld af smag, tjek! Det her chokoladebrød blev lige, som jeg havde håbet på. Jeg ventede et besøg fra min søde lillebror, og da han er vild med chokoladeboller, fik jeg lyst til at bage ham noget, der var lige efter hans smag. Brød med chokolade. Brødet er koldhævet og bagt i en gryde, som jeg bare er så glad for. Processen kan sagtens forsimples, hvis du ikke kan vente med at smage. Surdejen kan udskiftes med gær, og gær mængden kan sættes op, hvis du gerne vil spise dit chokoladebrød samme dag, som du ælter dejen. Resultatet bliver ikke helt det samme, men jeg er sikker på, at det lækre chokoladebrød stadig vil være et hit. Fordelen ved langtidshævning og surdejen er, at brødet har mere smag og holder sig fugtigt og dejligt i flere dage efter bagning. Brug en rigtig god chokolade og forkæl dig selv og dine nærmeste med en god skive chokoladebrød – måske smurt med lidt godt smør. Mmh!

Det skal du bruge:

  • 400g koldt vand
  • 3 spsk. surdej (kan udskiftes med 8g økologisk gær)
  • 200g hvedemel
  • 250g sigtet speltmel
  • 100g mørk chokolade (jeg brugte Amedei 66%)
  • 15g salt

Sådan bager du et chokoladebrød:
Kom vand, surdej og mel i en skål. Rør det sammen til melet er absorberet og lad det trække i ca. 20 minutter. Herved gøres æltetiden kortere. Tag surdej fra så du har til næste omgang chokoladebrød eller boller. Kom salt i dejen og ælt det rigtigt godt. Lige inden dejen er æltet færdig tilsættes den grofthakket chokolade. Ælt dejen færdig til den er glat og har dannet en godt glutennet. Smør en skål med olie og kom dejen heri. Lad chokoladedejen hæve i køleskabet i ca. 20 timer.

Dagen efter: Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Drys en hævekurv med mel. Form chokoladedejen til et brød og lad det hæve i hævekurven i ca. 2 timer. Kom gryden i ovnen og tænd på 250 grader. Når dejen er hævet og gryden er brandvarm, vendes brødet ned i gryden, og brødet med chokolade bages i 30 minutter med låg på. Efter 30 minutter tages låget af og brødet bages yderlig 15 minutter ved 230 grader. Lad brødet afkøle let og nyd en god tyk skive!

Chokoladebroed-1

Chokoladebroed-2

Chokoladebroed-3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT