Chokoladetrøfler med flagesalt

0

Super nem og meget lækker lille mundfuld. Jeg er helt vild med disse chokoladetrøfler, der smager dejligt af god, mørk chokolade. De består kun af meget få ting, så det er vigtigt, at det er rigtige gode råvarer, der bliver brugt. Jeg brugte en 66 % Valrhona chokolade, Læsø flagesalt og en god, økologisk fløde. Og de smagte himmelsk. Saltet er med til at fremhæve den gode chokolade.

Jeg serverede dem for søde piger sammen med en god kop kaffe, og de fik heldigvis stor ros! Chokoladetrøflerne er super nemme at lave, så de fungerer perfekt som en nem dessert, der ikke kræver meget tid at lave.

Det skal du bruge
Ca. 20-25 stk

  • 1dl fløde
  • 100 g god, mørk chokolade (jeg bruger den her Valrhona chokolade)
  • En knivspids flagesalt
  • God kakaopulver til at rulle i


Sådan laver du chokoladetrøfler med flagesalt:

Lun fløden i en gryden – det skal ikke koge, men dog varmes godt op. Hak chokoladen. Når fløden er varm tages gryden af blusset, og chokolade og flagesalt tilsættes. Rør rundt indtil du har en homogen masse. Kom chokolademassen i en bøtte. Dæk den til og stil på køl til den har sat sig og er blevet helt kold. Når chokolademassen er kølet ned, kan du med en ske tage en passende mængde fra og forme det til en kugle. Rul chokoladetrøflen i kakaopulver. Stil dem på køl indtil de skal serveres.

Chokolade_troefler-1

Chokolade_troefler-2

Chokolade_troefler-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018