Når Ellinor og jeg er alene hjemme, så har jeg tendens til at søge mod de nemme løsninger, når der skal laves aftensmad. Én af de retter, som jeg har lavet igen og igen er den her cremet pasta med avokado, pesto og parmesan. Den er en favorit hos både Ellinor og jeg. Det bedste ved den (udover smagen) er, at den ikke tager mere end 10 minutter at lave. Faktisk er det at koge pastaen det mest tidskrævende, så hvis det skal gå lynhurtigt, så kan du vælge en frisk pasta – så er der hurtig hverdagsaftensmad på fem minutter. Jeg damper gerne et par frosne buketter broccoli med i de sidste minutter af pastaens kogetid. Det er det nemmeste og hurtigste måltid, jeg kan lave. Avokadopasta smager så godt, og det er et sundt måltid for både mor og barn.
2 personer
Det skal du bruge:
- 250 g spaghetti (jeg bruger fuldkornspaghetti)
- 1-2 avokadoer
- 0,5-1 dl vand fra pastaen
- 1 spsk. pesto
- 1 tsk. citronsaft
- Parmesan
- Salt og peber
Sådan laver du en cremet pasta med avokado, pesto og parmesan:
Kog pastaen efter anvisningen på posen. Kom avokado, pesto, citronsaft, salt og peber i en blender. Kom lidt af kogevandet ved og blend til en cremet konsistens. Juster konsistensen med mere kogevand. Smag avokadocremen til. Vend den sammen med den kogte pasta og drys med parmesan og friskkværnet peber. Server med det samme.