Får du dit D-vitamin?

0

Vidste du at kroppen har brug for D-vitamin? Specielt efter en lang vinter er det vigtigt, at vi indtager D-vitamin i gennem vores mad eller vitaminpiller. Solens stråler på huden giver os det, og derfor er vi mange, der mangler D-vitamin efter vinteren. D-vitaminet har en indflydelse på vores immunforsvar, så et tilstrækkeligt indtag kan beskytte os fra mange af vinterens forkølelser og sygedage.

Det er også med til at regulere tarmens optag af næringsstoffer, og derfor har det en indflydelse på kroppens balance af calcium, magnesium og fosfat. Vi kan altså sikre, at vores kroppe får det optimale ud af de sunde råvarer, vi spiser i løbet af dagen, hvis vi sørger for at få D-vitamin nok.

Kroppen er altid klar til at optage D-vitamin. I vores organer har D-vitaminet stor betydning for forskellige kropsfunktioner som fx celledeling og cancerudvikling. Det er altså ikke kun om vinteren, at vi kan beskyttes fra sygedage, men også på længere sigt og ved mere alvorlige sygdomme.

De nordiske anbefalinger lyder på et dagligt indtag på 10 mikrogram dagligt fra alderen 6-23 måneder, 7,5 mikrogram dagligt fra 2-60 år og 10 mikrogram dagligt for +60 årige samt gravide og ammende.

Vi får primært D-vitamin fra solens stråler. Solarier har meget lidt UVB-stråling og det tæller derfor ikke med. Derudover får vi det fra forskellige fødevarer såsom fisk, kød, æg, mælk, fedtstoffer, brød og kornprodukter, ost og fjerkræ.

Så husk at nyde solens stråler, når de kigger frem – de tæller alle sammen. Sørg for at spise fisk flere gange om ugen. Spiser man 300g fed og mager fisk om ugen, kan behovet dækkes. Og husk at tjekke om din daglige vitaminpille indeholder D-vitamin.
fb-dvitamin

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018