Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder

0

En superfudgy dadelkugle, der har samme konsistens, som en rigtig god karamel. Jeg har svært ved ikke at være begejstret. Det her er altså en af de allerbedste dadelkugler, jeg har smagt. De har den lækreste konsistens og smag, som gør dem ret svære at modstå. Jeg smagte dadelkuglerne første gang hos en af mine gode veninder. Jeg er nemlig så heldig og priviligeret, at have mange veninder, der værdsætter mad ligeså højt som jeg, og som altid inspirerer mig med deres lækre retter. Det sætter jeg så stor pris på. Jeg har fået lov til at udvikle lidt videre på opskriften, så jeg kan dele den med jer.

Dadelkuglerne er lækre i sin enkle smag af ristede nødder eller mandler og god kakao. Men jeg tilsætter også gerne lakridspulver, citronsaft eller revet appelsinskal. Det gør dem bestemt ikke dårligere. Så der er masser af muligheder for at eksperimentere og finde din favorit!

Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:

  • 50 g ristede hasselnødder eller mandler
  • 100 g dadler
  • 1 tsk. kokosolie
  • 30-35 g kakaopulver, gerne en 100 % eller af så god kvalitet som mulig – jeg bruger Callebaut 100 % kakaopulver
  • 1 nip salt

Sådan laver du fudgy dadelkugler med kakao:
Rist hasselnødder eller mandler i ovnen på 150 grader i ca. 20 minutter. Hold øje med dem undervejs, så de ikke bliver for mørke. Lad dem køle helt af.

Kom nødderne i en minihakker eller foodprocesser og blend dem til en grov mel. Jeg bruger min Kenwood minihakker, som både klarer nødder, mandler og dadler uden poblemer! Tag lidt fra til at rulle dadelkuglerne i. Blend igen til nødderne har konsistens som rasp. Fjern stenen fra dadlerne og kom dem i sammen med kokosolie, kakaopulver og salt i og blend til massen har samlet sig og er helt glat. Når dadelmassen er samlet, så skal du ikke blende mere, da du risikere, at nødder begynder at udskille deres olier, og så skiller din dadelmasse.

Tril dadelmassen til kugler i ønsket størrelse og rul dem i de hakkede nødder. Opbevar på køl i en lufttæt beholder.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018