Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder

En superfudgy dadelkugle, der har samme konsistens, som en rigtig god karamel. Jeg har svært ved ikke at være begejstret. Det her er altså en af de allerbedste dadelkugler, jeg har smagt. De har den lækreste konsistens og smag, som gør dem ret svære at modstå. Jeg smagte dadelkuglerne første gang hos en af mine gode veninder. Jeg er nemlig så heldig og privilegeret, at have mange veninder, der værdsætter mad ligeså højt som jeg, og som altid inspirerer mig med deres lækre retter. Det sætter jeg så stor pris på. Jeg har fået lov til at udvikle lidt videre på opskriften, så jeg kan dele den med jer.

Dadelkuglerne er lækre i sin enkle smag af ristede nødder eller mandler og god kakao. Men jeg tilsætter også gerne lakridspulver, citronsaft eller revet appelsinskal. Det gør dem bestemt ikke dårligere. Så der er masser af muligheder for at eksperimentere og finde din favorit!

Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:

Sådan laver du fudgy dadelkugler med kakao:
Rist hasselnødder eller mandler i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter. Hold øje med dem undervejs, så de ikke bliver for mørke. Lad dem køle helt af.

Kom nødderne i en minihakker eller foodprocessor og blend dem til en grov mel. Tag lidt fra til at rulle dadelkuglerne i. Blend igen til nødderne har konsistens som rasp. Fjern stenen fra dadlerne og kom dem i sammen med kokosolie, kakaopulver og salt, og blend til massen har samlet sig og er helt glat. Når dadelmassen er samlet, så skal du ikke blende mere, da du risikerer, at nødderne begynder at udskille deres olier, og så skiller din dadelmasse.

Tril dadelmassen til kugler i ønsket størrelse og rul dem i de hakkede nødder. Opbevar på køl eller frys i en lufttæt beholder.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 comments on “Fudgy dadelkugler med kakao og ristede nødder”

 1. Hej Cathrine.
  Jeg har nu prøvet at lave dadelkuglerne, men stødte ind i et problem: min masse samlede sig aldrig. Da jeg blendede de forskellige ingredienser sammen, blev massen bare ved med at ligne kakaofarvet rasp. Til sidst besluttede jeg mig for bare at forsøge at trille massen til kugler, hvilket ikke gik - massen faldt fra hinanden i forsøget. Jeg fik dog med lidt god vilje ‘trykket’ massen til noget, der mindede om kugler. Har du en idé om, hvad der gik galt?
  På forhånd tak 🙂

  1. Hej Anne-Sofie

   Hvis massen ikke samler sig, så er det fordi, at dine dadler er for "tørre". Så skal du bare tilsætte en smule vand 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Når nu ens ovn er gået i stykker (😑), kan man så slippe afsted med at riste nødderne på panden i stedet for?

  /Bodil

 3. Hej Cathrine,
  Mums de ser gode ud! Må blive weekendens lille projekt.
  Hvor længe kan de holde sig på køl?

  Mvh. Maria

  1. Hej Maria

   De er så gode 🙂

   Det kan de i et par uger. Men så længe har jeg aldrig haft dem liggende 😉 Ellers kan de fryses - og spises næsten direkte fra frys. Det er også lækkert.

   God bagelyst,
   Cathrine

 4. Tusind tak for en fantastisk side med lækre og nemme opskrifter.

  Din Kenwood minihakker, er det den, der kan sidde fast ovenpå røremaskinen eller den "selvstændige" CH550?
  Jeg leder nemlig efter en minihakker, der kan klare dadler. Har ødelagt en del minihakkere og stavblendere efterhånden...

  1. Hej Janni

   Tusind tak - det er skønt, at du kan finde inspiration herinde.

   Nej, min er en Kenwood KMix HDX754 - det er en stavblender, der kan sættes på en minihakker. Den har derfor en god portion kræfter. Ellers skal du gå efter en Foodprocessor - de er gode til dadler.

   God bagelyst,
   Cathrine

 5. Hmm er der nogen kendt risiko ved at spise 10-12 af de her kugler indenfor få timer???? (Spørger på min mands vegne...😂😂😂)
  Tak for en nem og lækker opskrift - som jeg nok må igang med igen i morgen😁

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT