Gateau Marcel - en chokoladekage til alle chokoladeelskere

TIP! På min Instagram kan du se, hvordan jeg bager min Gateau Marcel. Jeg viser hele bagningen med alle steps fra start til slut - du finder videoen i mine højdepunkter.

Er du vild med chokolade? Så er det den her kage, du skal bage. Gateau Marcel er en drøm af en chokoladekage. Halvdelen af chokoladedejen bages, mens den anden halvdel smørres på toppen af den afkølede kage. Dejen minder mest af alt om en rigtig, rigtig god chokolademousse, så den her kage er lige noget for kagedejs-elsker, som jeg. Gateau Marcel kagen er glutenfri, og så er den meget fryseegnet. Du kan finde en video af, hvordan du bager Gateau Marcel i mine fremhævede stories i mit Instagram-feed.

8-10 personer
Det skal du bruge:

Tip: jeg bruger den her springform, når jeg laver dobbelt portion (reklamelink)

Sådan bager du en hjemmelavet Gateau Marcel:
Smør kageformen let med smør og drys med sukker. Placer på en bageplade - evt. beklædt med bagepapir, hvis formen ingen bund har. Tænd ovnen på 175 grader over/under varme (almindelig ovn). Skær smørret i mindre stykker og hak chokoladen groft, hvis du ikke bruger chokolade callets. Smelt smør, chokolade og 75 g sukker over vandbad til netop smeltet. Det skal kun være lillefingervarmt. Del æg i hvider og blommer. Kom æggeblommerne chokoladeblandingen én ad gangen og rør til homogen med et piskeris. Pisk æggehviderne skummende. Kom de sidste 75 g sukker i hviderne og pisk dem stive. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i chokoladeblandingen - fold dem ind, så luften bevares.

Kom 2/3 af kagedejen i formen og bag i ca. 30 minutter. Der skal sidde fugtige kagekrummer tilbage, når du stikker midt i kagen. Lad kagen køle helt af. Kom resten af kagedejen på toppen. Frys kagen, hvis du har tid - det gør det muligt at lave et pænere snit.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

13 comments on “Gateau Marcel - en chokoladekage til alle chokoladeelskere”

 1. Hey Cathrine,
  Hvis jeg vil lave dobbelt portion, hvor stor skal springformen så være?

 2. Har du prøvet at lave kagen med en anden type Chokolade? Måske lys, hvid eller Gold?

 3. Vi fik kagen nytårsaften, og den var et kæmpe hit. Så lækker og super nem at lave! Den blev lavet et par dage i forvejen, og kom i fryseren, så den lige var til at tage op på dagen. Kommer helt sikkert til at bage den igen ☺️👏🏻

 4. Bagte den her nytårsaften, og den var så lækker! Og fik så mange roser af alle gæsterne 🙂 Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver den. Og så var den ovenikøbet mega nem at lave!

  1. Hej Maiken

   Ja, Gateau Marcel kan fryses. Tag den op lidt inden servering, lad den stå 30 minutter, skær den ud og lad den tø helt op på tallerkenerne - så får du det flotteste snit 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

  1. Hej Lotte

   Hvor dejligt at høre.

   Jeg er virkelig glad for appelsin til. Og enten is eller fuldfed creme fraiche.

   Jeg marinerer nogle appelsinfileter i lidt sødt, og så serverer jeg lidt af min appelsinmarmelade til. Den funder du en opskrift på herinde på bloggen 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT