Glutenfri crumble med ribs og mælkechokolade

Crumble er min absolut favoritkage. Eller i hvert fald én af dem. Jeg elsker de syrlige ribs sammen med sød mælkechokolade og sprød crumbledej. Server gerne ribscrumblen lun sammen med cremefraiche, letpisket flødeskum eller en generøs klat vaniljeis. Så bliver det ikke bedre! Ribsene kan sagtens blandes med andre bær og frugter, fx jordbær, hindbær eller æbler. Crumblen smager også fantastisk dagen efter, så sørg for at der er rester.

Det skal du bruge:

  • 150g finvalsede havregryn (glutenfrie hvis crumblen ønskes glutenfri)
  • 75g mandelmel
  • 75g rørsukker
  • 30g hakkede mandler
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 100g koldt smør
  • 500g ribs
  • 2 tsk. citronsaft
  • 75g rørsukker
  • 100g mælkechokolade


Sådan laver du en glutenfri ribscrumble:
Tænd ovnen på 175 grader. Bland alle ingredienserne til crumblen og rør det sammen med hænderne til smørret er fordelt. I en anden skål blandes ribs med sukker og citronsaft. Hæld ribsene i bunden af et tærtefad på 28cm eller 6 små tærtefad på 10-12cm i diameter. Drys hakket mælkechokolade over. Fordel crumbledejen over bærrene. Bag crumblen i 20-30 minutter til ribsfyldet bobler og crumbletoppen er gylden.

Crumble_ribs_4 Crumble_ribs_10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT