Glutenfri mazarinkage med stikkelsbærkompot

0

Stikkelsbær-sæsonen er lige ved at være ovre. Heldigvis nåede jeg lige at få købt de lækreste, røde stikkelsbær hos min lokale gårdbutik. Den fineste lille bær-plantage, der kan forsyne mig med både stikkelsbær, blåbær, hindbær, solbær og alle de andre bær, som sommeren og efteråret tilbyder os. På min Instagram kan du se, hvor fin den lille gårdbutik hos Ømosebær er.

Den friske og letsyrlige stikkelsbærkompot er perfekt til den her søde og svampede mazarinkage. Kagen er glutenfri og nem at bage. Lige nu passer det perfekt med de nye, danske kartofler. De er perfekt bløde og søde, og gør kagen super svampet. Mandlerne giver kagen konsistens og masser af smag. Kan I høre det? Jeg er ret begejstret for den her karamelliseret mazarinkage. Brudt i stykker og pyntet med stikkelsbærkompot og græsk yoghurt rørt med vanilje. Perfekt.

Det skal du bruge:

 • 40 g smør
 • 50 g rørsukker
 • 50 g muscovado (giver en karamelliseret smag – kan udskiftes med rørsukker)
 • 1 æg (deles i hvide og blomme)
 • 100 g kogte kartofler
 • 75 g marcipan
 • 25 g mandelmel (kan udskiftes med mandler, der blendes – giver en lidt grovere kage)
 • 25 g mandler (blendes til grov mandelmel)

Stikkelsbærkompot:

 • 100 g stikkelsbær
 • 25 g vand
 • ¼ vaniljestang
 • 35 g sukker

Sådan bager du en karamelliseret mazarinkage med stikkelsbærkompot:
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Rør smør og sukker blødt. Tilsæt æggeblommen. Blend mandlerne til en grov mel. Mos kartoflerne med en gaffel. Rør mandelmel, blendede mandler, kartofler og marcipan sammen med smør- og sukkerblandingen. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen til den er homogen. Kom dejen i en 13 cm springform. Bag kagen i ca. 25 minutter. Der skal ikke hænge kagedej ved, når du stikker en gaffel ned i midten af kagen. Lad kagen afkøle på en rist. Når kagen er afkølet brydes den i mindre stykker og pyntes med yoghurt og stikkelsbærkompot.

Sådan laver du stikkelsbærkompot:
Nip stikkelsbærrene fri for stilk. Skyl dem og kom dem i en gryde med vand, sukker og vanilje. Lad stikkelsbærrene koge op til de brister. Det tager ca. 5-10 minutter. Tag vaniljestangen op og blend kompotten en smule. Kom kompotten på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet.

Glutenfri_mazarinkage_4Glutenfri_mazarinkage_nytGlutenfri_mazarinkage_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018