Græskarkerneboller

Lækre boller med græskarkerner. Helt perfekt til årtiden, hvor vi herhjemme spiser masser af græskar, og derfor støder på de fine græskarkerner hele tiden. Ellinor synes, at de er sjove og spændende, så vi snakker meget om dem. Og derfor var det helt oplagt at bage boller med græskarkerner. Jeg elsker smagen af græskarkerner - let søde og en smule bitre, og så synes jeg det er rart, når mine hjemmebagte boller har masser af konsistens og fylde fra frø og kerner.

12 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du de bedste græskarkerneboller med surdej:
Fodre din surdej, så den bliver klar til bagning. Samtidig kommer du vand og græskarkerner i en skål og lader dem trække, mens surdejen udvikler sig. 1-1,5 time før, at surdejen er klar til bagning vendes mel og vand sammen i en skål. Rør til der ikke er mere tørt mel. Lad vand og melblandingen stå tildækket ved stuetemperatur til surdejen er klar til bagning.

Hæld det overskydende vand fra græskarkernerne. Kom græskarkerner, salt og surdej i melblandingen og rør dejen sammen med hænderne. Fold dejen til sidst og lad dejen hvile tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur. Foldningen gentages efter 30 minutter. Herefter skal dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer, hvor dejen foldes hver time. Efter 3-4 timer skal dejen gerne være glat og smidig, og der skal kunne ses aktivitet i dejen. Dejen stilles på køl natten over.

Dag 2: Tænd ovnen på over/under varme ved højeste temperatur. Gerne med et bagestål eller bagesten i. Når ovnen er helt varm, så vendes dejen ud på et bordet og hakkes ud til boller. Kom bollerne på et stykke bagepapir og drys med græskarkerner. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

5 comments on “Græskarkerneboller”

 1. Hej Cathrine!

  Når du skriver 125 g surdej, er det så den "fodrede surdej" eller skal man fodre 125 g surdej og komme det alt sammen i opskriften?

  Håber du forstår mit spørgsmål 🙂

 2. Hej Cathrine

  SUPER gode opskrifter, som jeg vender tilbage til gang, på gang, på gang! 🙂

  Kan jeg mon udskifte surdejen med gær og evt. koldthæve bollerne? Hvordan ville proceduren så være?

  De bedste hilsner

  1. Hej Kate.
   Tusind tak! Det er jeg så glad for at høre 🙂

   Ja, det kan du godt. Du kan udskifte surdejen med 5 gram gær. Oplæs gæret i en spsk. vand og tilsæt den samme sted som surdejen er nævnt i opskriften. Processen er den samme, men du skal holde øje med din dej. Hvis den hæver meget, så kan du komme den i køleskabet tidligere end beskrevet i opskriften.

   God bagelyst!
   Cathrine

 3. Hej Cathrine,

  Dine opskrifter ser super lækre ud og jeg glæder mig allerede til, at komme igang med din surdejspizza 🙂

  Jeg vil også rigtig gerne lave koldthævede surdejs boller med både græskarkerner, solsikkekerner og evt. hørfrø (ikke så nødvendige som kernerne) og revet gulerod i. Har du en opskrift du kan anbefale eller kan du evt tilføje mål til den ovenstående opskrift på dine græskarkerneboller?

  Tak 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p