Græskarkerneboller

4

Lækre boller med græskarkerner. Helt perfekt til årtiden, hvor vi herhjemme spiser masser af græskar, og derfor støder på de fine græskarkerner hele tiden. Ellinor synes, at de er sjove og spændende, så vi snakker meget om dem. Og derfor var det helt oplagt at bage boller med græskarkerner. Jeg elsker smagen af græskarkerner – let søde og en smule bitre, og så synes jeg det er rart, når mine hjemmebagte boller har masser af konsistens og fylde fra frø og kerner.

12 stk.
Det skal du bruge:

 • 100 g græskarkerner
 • 75 g vand
 • 400 g vand
 • 125 g surdej
 • 150 g grahamsmel
 • 50 g sigtet speltmel
 • 300 g hvedemel
 • 12 g salt

Sådan bager du de bedste græskarkerneboller med surdej:
Fodre din surdej, så den bliver klar til bagning. Samtidig kommer du vand og græskarkerner i en skål og lader dem trække, mens surdejen udvikler sig. 1-1,5 time før, at surdejen er klar til bagning vendes mel og vand sammen i en skål. Rør til der ikke er mere tørt mel. Lad vand og melblandingen stå tildækket ved stuetemperatur til surdejen er klar til bagning.

Hæld det overskydende vand fra græskarkernerne. Kom græskarkerner, salt og surdej i melblandingen og rør dejen sammen med hænderne. Fold dejen til sidst og lad dejen hvile tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur. Foldningen gentages efter 30 minutter. Herefter skal dejen stå ved stuetemperatur i 3-4 timer, hvor dejen foldes hver time. Efter 3-4 timer skal dejen gerne være glat og smidig, og der skal kunne ses aktivitet i dejen. Dejen stilles på køl natten over.

Dag 2: Tænd ovnen på over/under varme ved højeste temperatur. Gerne med et bagestål eller bagesten i. Når ovnen er helt varm, så vendes dejen ud på et bordet og hakkes ud til boller. Kom bollerne på et stykke bagepapir og drys med græskarkerner. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Malene Kristensen

  Hej Cathrine!

  Når du skriver 125 g surdej, er det så den “fodrede surdej” eller skal man fodre 125 g surdej og komme det alt sammen i opskriften?

  Håber du forstår mit spørgsmål 🙂

 2. Kate

  Hej Cathrine

  SUPER gode opskrifter, som jeg vender tilbage til gang, på gang, på gang! 🙂

  Kan jeg mon udskifte surdejen med gær og evt. koldthæve bollerne? Hvordan ville proceduren så være?

  De bedste hilsner

  1. Hej Kate.
   Tusind tak! Det er jeg så glad for at høre 🙂

   Ja, det kan du godt. Du kan udskifte surdejen med 5 gram gær. Oplæs gæret i en spsk. vand og tilsæt den samme sted som surdejen er nævnt i opskriften. Processen er den samme, men du skal holde øje med din dej. Hvis den hæver meget, så kan du komme den i køleskabet tidligere end beskrevet i opskriften.

   God bagelyst!
   Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018