Græskarsuppe med knasende kikærter

0

Efteråret sniger sig ind på os, og jeg glæder mig allerede til at spise masser af grøntsagssupper og simreretter, der kan give mig varme og hygge. Jeg er særligt vild med blendet grøntsagssupper, der er cremet i konsistensen og fuld af smag. Lige nu begynder græskaret at komme i sæson. Min favorit er hokkaidogræskar. Det er sødt og lidt nøddeagtigt i smagen. Sammen med sprødstegte kikærter er det den perfekte efterårssuppe, der smager fantastisk og luner godt. De knasende kikærter er så lækre! Jeg laver gerne en stor portion, og bruger resten i salater eller som en lille lækker snack.

2-4 personer
Det skal du bruge:

  • 1 hokkaidogræskar
  • 3 rødløg
  • 2 gulerødder
  • 6-8 cherrytomater
  • 2 dl vand
  • 2 tsk. sukker
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl. fløde
  • Salt, peber og chili

Sprøde kikærter:

  • 400 g udblødte og kogte kikærter
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 nip cayennepeber
  • Salt og peber

Sådan laver du en cremet græskarsuppe med hokkaido:
Skræl og skær græskaret i mindre stykker på ca. 1,5×1,5 cm. Kom smør på en pande og svits græskaret til det er let gyldent og blødt. Skær rødløg, gulerødder og tomater i mindre stykker og kom det i en gryde. Svits det kort til det tager en smule farve. Kom vand ved og lad det koge i ca. 10 minutter – tilføj mere vand og lad det koge yderligere, hvis grøntsagerne endnu ikke er bløde. Kom græskarternene ved og blend det hele sammen.  Kom fløde i suppen og lad det komme i kog. Smag til med chili, salt og peber. Server med sprødstegte kikærter som topping.

Sådan laver du sprøde og knasende kikærter:
Tænd ovnen på 180 grader. Tør kikærterne mellem to stykker køkkenrulle. Kom dem i en skål og vend dem med olie og krydderier. Bag kikærterne i ca. 30-35 minutter til de er helt sprøde.

graeskarsuppe_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018