Efteråret sniger sig ind på os, og jeg glæder mig allerede til at spise masser af grøntsagssupper og simreretter, der kan give mig varme og hygge. Jeg er særligt vild med blendet grøntsagssupper, der er cremet i konsistensen og fuld af smag. Lige nu begynder græskaret at komme i sæson. Min favorit er hokkaidogræskar. Det er sødt og lidt nøddeagtigt i smagen. Sammen med sprødstegte kikærter er det den perfekte efterårssuppe, der smager fantastisk og luner godt. De knasende kikærter er så lækre! Jeg laver gerne en stor portion, og bruger resten i salater eller som en lille lækker snack.
2-4 personer
Det skal du bruge:
- 1 hokkaidogræskar
- 3 rødløg
- 2 gulerødder
- 6-8 cherrytomater
- 2 dl vand
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. smør
- 1 dl. fløde
- Salt, peber og chili
Sprøde kikærter:
- 400 g udblødte og kogte kikærter
- 2-3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. paprika
- ½ tsk. stødt koriander
- ½ tsk. stødt spidskommen
- 1 nip cayennepeber
- Salt og peber
Sådan laver du en cremet græskarsuppe med hokkaido:
Skræl og skær græskaret i mindre stykker på ca. 1,5x1,5 cm. Kom smør på en pande og svits græskaret til det er let gyldent og blødt. Skær rødløg, gulerødder og tomater i mindre stykker og kom det i en gryde. Svits det kort til det tager en smule farve. Kom vand ved og lad det koge i ca. 10 minutter – tilføj mere vand og lad det koge yderligere, hvis grøntsagerne endnu ikke er bløde. Kom græskarternene ved og blend det hele sammen. Kom fløde i suppen og lad det komme i kog. Smag til med chili, salt og peber. Server med sprødstegte kikærter som topping.
Sådan laver du sprøde og knasende kikærter:
Tænd ovnen på 180 grader. Tør kikærterne mellem to stykker køkkenrulle. Kom dem i en skål og vend dem med olie og krydderier. Bag kikærterne i ca. 30-35 minutter til de er helt sprøde.