Den anden dag, da jeg var ud at handle, snusede jeg mig igennem økologi-afdelingen. Noget af det bedste ved den danske sommer er alle de dejlig frugter og grøntsager, der kommer frem. Jordbær, ærter, majs, spidskål og meget, meget mere. Der midt blandt mange andre flotte grøntsager lå en pose spæd grønkål. Dansk og økologisk. Den skulle selvfølgelig med hjem. De første dage nød vi de spæde blade i salater, og resten brugte jeg i den her pesto. Køleskabet bød på både citron, parmesan, persille og hvidløg, så en pesto var helt oplagt. Hvis jeg havde haft lidt frisk basilikum, så havde jeg også gerne tilsat det. Grønkålspesto er fyldt med fibre, vitaminer og gode festsyrer, og så smager det fantastisk i salater, på en æggemad eller som dyppelse på tapasbordet.
Det skal du bruge:
- 100g spæd grønkål, skyllet og pillet
- 50g persille, skyllet og plukket
- 1 fed hvidløg
- 50g pinjekerner
- 20-40g parmesan
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og peber
- Olivenolie til du opnår den ønskede konsistens
Sådan laver du grønkålspesto med persille og parmesan
Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor og blend det til ønskede konsistens. Smag til med salt og citronsaft. Opbevar pestoen i et rengjort glas. Hvis du hælder olie på toppen til det dækker, så holder pestoen sig længere.