Grøntsagsfritter – 3 forskellige slags

2

Skal grøntsagerne være nemme at lave og appetitlige for hele familien – både børn og voksne, så er grøntsagsfritter vejen frem. Bare ordet ”fritter” vækker appetitten hos de fleste børn. Du kan bruge lige de grøntsager, du bedste kan lide. Jordskokker, butternutsquash, peberfrugt, rodfrugter osv. Denne gang lavede jeg fritter ud af broccoli, grønne bønner og hokkaidogræskar. Der bliver mange sunde fritter ud af den her portion, men de kan sagtens lunes i ovnen dagen efter, hvis de ikke bliver spist alle sammen. Lav en lækker dressing til, som grøntsagsfritterne kan dyppes i – det gør det ekstra lækkert.

Det skal du bruge:

  • 1 hokkaidogræskar
  • 1 broccoli
  • 400 g grønne bønner (frosne kan også bruges)
  • 2-4 spsk. olivenolie
  • Salt og chili

Yoghurtdressing:

  • 3 dl yoghurt
  • 1-2 håndfulde persille
  • Salt og peber

Sådan laver du sunde og sprøde grøntsagsfritter:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Del hokkaidogræskarret på midten, fjerne kernerne og skræl. Skær det i skiver på ca. ½ cm. Skræl broccolistokken og skær broccoliet ud i lange buketter. Broccolistokken kan sagtens spises. Skyl bønnerne og nip enderne af. Kom alle grøntsagerne i en skål og vend dem med olivenolie, salt og evt. lidt chili. Vend grøntsagsfritterne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde.

Yoghurtdressing: Kom yoghurt og persille i en skål og blend det sammen. Smag til med salt og peber.

groentsagsfritter_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Lotte

    Tak for alle dine skønne opskrifter. Min køkkenhave bugner af frugt og grønt, trods tørke! Og her er dine opskrifter en kæmpe inspiration til at få bugt med så meget som muligt af al det sunde. I dag squashkage og grønsagsfritter……i morgen tja vi får se. Endnu engang TAK

    1. Hej Lotte
      Det er fantastisk at høre. Tak for det – det gør mig meget glad, at du kan finde inspiration herinde 🙂

      Hvis du har mange squash, så må du også prøve opskriften på one pot pasta, grøntsagsfritter med avokado creme og squashbrud 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018