Grøntsagsfritter – 3 forskellige slags

Skal grøntsagerne være nemme at lave og appetitlige for hele familien – både børn og voksne, så er grøntsagsfritter vejen frem. Bare ordet ”fritter” vækker appetitten hos de fleste børn. Du kan bruge lige de grøntsager, du bedste kan lide. Jordskokker, butternutsquash, peberfrugt, rodfrugter osv. Denne gang lavede jeg fritter ud af broccoli, grønne bønner og hokkaidogræskar. Der bliver mange sunde fritter ud af den her portion, men de kan sagtens lunes i ovnen dagen efter, hvis de ikke bliver spist alle sammen. Lav en lækker dressing til, som grøntsagsfritterne kan dyppes i – det gør det ekstra lækkert.

Det skal du bruge:

  • 1 hokkaidogræskar
  • 1 broccoli
  • 400 g grønne bønner (frosne kan også bruges)
  • 2-4 spsk. olivenolie
  • Salt og chili

Yoghurtdressing:

  • 3 dl yoghurt
  • 1-2 håndfulde persille
  • Salt og peber

Sådan laver du sunde og sprøde grøntsagsfritter:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Del hokkaidogræskarret på midten, fjerne kernerne og skræl. Skær det i skiver på ca. ½ cm. Skræl broccolistokken og skær broccoliet ud i lange buketter. Broccolistokken kan sagtens spises. Skyl bønnerne og nip enderne af. Kom alle grøntsagerne i en skål og vend dem med olivenolie, salt og evt. lidt chili. Vend grøntsagsfritterne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde.

Yoghurtdressing: Kom yoghurt og persille i en skål og blend det sammen. Smag til med salt og peber.

groentsagsfritter_2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Grøntsagsfritter – 3 forskellige slags”

  1. Tak for alle dine skønne opskrifter. Min køkkenhave bugner af frugt og grønt, trods tørke! Og her er dine opskrifter en kæmpe inspiration til at få bugt med så meget som muligt af al det sunde. I dag squashkage og grønsagsfritter......i morgen tja vi får se. Endnu engang TAK

    1. Hej Lotte
      Det er fantastisk at høre. Tak for det - det gør mig meget glad, at du kan finde inspiration herinde 🙂

      Hvis du har mange squash, så må du også prøve opskriften på one pot pasta, grøntsagsfritter med avokado creme og squashbrud 🙂

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT