Grove boller med chiafrø

Chiafrø er et spædende frø, der har et højt indhold af omega-3 og kostfibre. Derudover har de et højt indhold af protein, så de bidrager med en god og lang mæthedsfornemmelse. Jeg bruger chiafrø i både bagværk og müesli. De er smagsneutrale, når de blandes med andre ingredienser, men hvis du rister dem inden brug, så smager de en smule af hasselnødder. Når jeg bager med chiafrø, så tilfører jeg altid en større mængde vand, da chiafrøene suger meget væske. Disse boller er grove og lækre, og så passer de helt perfekt til madpakken eller søndagsbrunchen.

Det skal du bruge:

  • 3g gær
  • 450g vand
  • 1 dl surdej (kan erstattes med 5g ekstra økologisk gær)
  • 50g chiafrø (kan erstattes med hørfrø, hvis du ingen chiafrø har – brug da 50g mindre vand)
  • 150g hvedemel
  • 150g grahamsmel
  • 175g groft speltmel
  • 15g salt – gerne havsalt


Sådan laver du grove boller med chiafrø:

Hæld det kolde vand i en skål. Opløs gæren i vandet og kom surdejen i. Kom chiafrøene i blandingen. Tilsæt melet og salt og ælt nu dejen. Den kan æltes i hånden – dog kræver det, at man først ælter den lidt i skålen til noget af vandet er absorberet, da det er en ret våd dej. Man kan også ælte dejen på en røremaksine. Ælt den ca. 8-10 minutter på røremaskine, eller indtil dejen samler sig, og hvis du ælter i hånden kræver det lidt længere tid. Når dejen er æltet glat og smidig lægges den i en skål smurt med olie. Stil den i køleskabet med et låg eller film over i ca. 24 timer.

Dagen efter vendes dejen ud på bordet og formes til boller. Lad bollerne hæve tildækket i ca. 2 timer ved stuetemperatur. Sæt en bagesten eller bageplade (beklædt med et stykke bagepapir) i ovnen og varm ovnen op til 225grader. Sæt bollerne på en meldrysset bagespade og kom dem ind på den varme bageplade eller bagesten. Bag bollerne i ca. 15 minutter. Lad bollerne afkøle på en rist og nyd dem!

Fuldkornsboller_med_chiafr_fb

Fuldkornsboller_med_chiafr1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT