Hvert år når min fødselsdag nærmer sig, så har jeg altid svært ved at bestemme mig for hvilken kage, jeg skal bage. Skørt, måske. Men også ret hyggeligt. Min dag. Min tur til at bestemme. Helt selv.
Vores have bugner med de flotteste hindbær på denne tid af året. Det er helt perfekt, at det falder sammen med min fødselsdag, for jeg elsker helt simple kager med friske bær.
Så sådan blev min fødselsdagskage i år. Helt simpel. Med friske hindbær. Og gode råvarer, der fik lov til at stjæle opmærksomhed. Sådan kan jeg allerbedst lide mine kager, så jeg kunne ikke have ønsket mig mere.
Hvis du også er vild med sprød mørdej, en aromatisk mandelfyld og friske hindbær, så er den her nemme kage lige noget for dig.
6-8 personer
Det skal du bruge:
Mørdej
Mandel frangipane
Derudover
Sådan gør du:
Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en minihakker/foodprocessor/blender og puls det sammen til, at det ligner rasp. Slå ægget ud i skål og pisk det sammen med en gaffel. Tilsæt ½ æg. Saml dejen så let som muligt med et par puls - er dejen fortsat ikke helt samlet, så vendes den ud på bordet og samles let med hænderne. Undlad at ælte i mørdejen, da den så bliver sej og ikke sprød. Pak mørdejen i husholdningsfilm og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet.
Rist mandlerne ved 200 grader varmluft i 10 minutter. Lad dem køle af. Blend mandlerne til fint mel. Kom mandelmel, smør, sukker og æg i en skål og pisk det luftigt. Stil din frangipane til side til den skal bruges.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir eller på et let meldrysset bord. Beklæd din tærtering eller tærteform med mørdej. Prik bunden med en gaffel flere steder. Fordel din mandelfrangipane i mørdejsbunden og læg en lille håndfuld hindbær på toppen. Bag hindbærtærten i ca. 20 minutter til gylden. Lad den søde tærte afkøle og befri den fra tærteformen. Pynt med friske hindbær og server.
[…] Måske læser man ikke en opskrift, men altså – Cathrines opskrift på hindbærtærte ser vidunderlig […]