Hindbærtærte med mandelfrangipane

Hvert år når min fødselsdag nærmer sig, så har jeg altid svært ved at bestemme mig for hvilken kage, jeg skal bage. Skørt, måske. Men også ret hyggeligt. Min dag. Min tur til at bestemme. Helt selv.

Vores have bugner med de flotteste hindbær på denne tid af året. Det er helt perfekt, at det falder sammen med min fødselsdag, for jeg elsker helt simple kager med friske bær.

Så sådan blev min fødselsdagskage i år. Helt simpel. Med friske hindbær. Og gode råvarer, der fik lov til at stjæle opmærksomhed. Sådan kan jeg allerbedst lide mine kager, så jeg kunne ikke have ønsket mig mere.

Hvis du også er vild med sprød mørdej, en aromatisk mandelfyld og friske hindbær, så er den her nemme kage lige noget for dig.

6-8 personer
Det skal du bruge:

Mørdej

 • 125 g hvedemel
 • 30 g mandelmel
 • 50 g flormelis
 • 75 g koldt smør
 • 1 knsp. salt
 • 1 æg (du skal kun bruge halvdelen)

Mandel frangipane

 • 70 g mandler
 • 70 g rørsukker
 • 70 g blødt smør
 • 1 æg

Derudover

 • Friske hindbær
 • Creme fraiche eller flødeskum til servering, hvis du ønsker det
 • Tærtering eller tærteform, ca. 20 cm - jeg bruger denne perforeret tærtering for en sprød mørdej (reklamelink)

Sådan gør du:
Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en minihakker/foodprocessor/blender og puls det sammen til, at det ligner rasp. Slå ægget ud i skål og pisk det sammen med en gaffel. Tilsæt ½ æg. Saml dejen så let som muligt med et par puls - er dejen fortsat ikke helt samlet, så vendes den ud på bordet og samles let med hænderne. Undlad at ælte i mørdejen, da den så bliver sej og ikke sprød. Pak mørdejen i husholdningsfilm og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet.

Rist mandlerne ved 200 grader varmluft i 10 minutter. Lad dem køle af. Blend mandlerne til fint mel. Kom mandelmel, smør, sukker og æg i en skål og pisk det luftigt. Stil din frangipane til side til den skal bruges.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir eller på et let meldrysset bord. Beklæd din tærtering eller tærteform med mørdej. Prik bunden med en gaffel flere steder. Fordel din mandelfrangipane i mørdejsbunden og læg en lille håndfuld hindbær på toppen. Bag hindbærtærten i ca. 20 minutter til gylden. Lad den søde tærte afkøle og befri den fra tærteformen. Pynt med friske hindbær og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Hindbærtærte med mandelfrangipane”

 1. Hej Cathrine!

  Kan tærten laves dagen i forvejen? Eller mister den noget sprødhed? Jeg ville først pynte den på dagen når den skal serveres.

  1. Hej Solveig

   Ja, det kan den godt. Den vil miste lidt af din sprødhed - men stadig være skøn. Jeg spiser gerne af den i flere dage, og den smager godt!

   God bagelyst,
   Cathrine

  1. Hej Alma

   Ja, det vil også være superlækkert 🙂 Jeg er ret vild med det helt enkle og rene smagsindtryk af mandelfrangipane og hindbær, men chokolade er jo altid en god ide.

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT