Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød

Sponsoreret indlæg

Hvidløgsbrød må være en favorit hos de fleste? Jeg kender i hvert fald ingen, der ikke er vilde med lune hvidløgsbrød, og de forsvinder altid lynhurtigt, når de bliver serveret.

Hvidløgsbrød er rigtig nemme at bage selv. Den hjemmebagte version smager mindst lige så godt, som den klassiske, vi kender fra frysedisken, og så mætter det hjemmebagte hvidløgsbrød altså væsentligt mere. Gorenje og Bedst til Brød ønskede en opskrift på hjemmebagt hvidløgsbrød, og hvidløgsbrød passer så dejligt til sommerens mange grill-aftener, så timingen er helt perfekt. Du kan sagtens bage flere hvidløgsbrød af gangen og fryse dem ned. Når du skal bruge dem, så tager du dem op af fryseren, lader dem tø, skærer dem ud og fylder dem med hvidløgssmør. Så kan du lune dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter, og så er dit hjemmelavet hvidløgsflutes som friskbagt.

Det, jeg allerbedst kan lide ved at bage brød selv er, at jeg ved, at brødet er lavet på gode råvarer. Et hjemmebagt hvidløgsbrød bagt med lækker mel og fyldt med rigtigt smør. Så bliver det ikke meget bedre! Jeg garanterer, at de hjemmebagte hvidløgsflutes forsvinder ualmindeligt hurtigt og vil blive rost til skyerne. Det bedste og nemmeste hvidløgsbrød som tilbehør til efterårets og vinterens supper, sommerens grillmad eller en dejlig forret.

2 stk.
Det skal du bruge:

  • 360 g lunken vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 20 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 100 g groft mel – jeg bruger fuldkorns speltmel eller ølandshvedemel
  • 12 g salt

Hvidløgssmør:

  • 100 g blødt smør
  • 2 fed hvidløg, bagte
  • 2 håndfulde frisk persille, finthakket

Sådan bager du nemme og lækre hvidløgsflutes:
Kom vand, gær og olivenolie i en skål og rør det sammen til gæren er opløst. Kom melet i og rør sammen. Kom til sidst salt i og ælt dejen til den er glat og smidig. Smør en skål med olivenolie. Kom dejen heri og dæk den til. Lad dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i to. Form dejen til en rektangel. Fold den ene side af dejen mod midten. Vend dejen og fold den anden del mod midten. Fold herefter hele dejen på midten og klem forsigtigt dejen sammen ned mod bordet. Rul dejen til flutes i ønsket størrelse.

Kom dine hvidløgsbrød på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dem med et klæde og lad dem efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Snit brødene 3-5 steder. Lav et lille snit i hvert hvidløg (så undgår du, at hvidløgene risikerer at ”eksplodere” i ovnen). Læg de to fed hvidløg (stadig med skal på) på bagepladen med flutesene, så de kan ristes med i de første 10 minutter af bagetiden. Herefter tages de ud.

Bag hvidløgsbrødene i 20-25 minutter. Sænk herefter temperaturen til 200 grader, og bag flutesene yderligere 10 minutter til de er gyldne.

Mens flutesene bages færdiges laves hvidløgsmørret. Hvidløgene skal køle til du kan arbejde med dem. Herefter moses de sammen med det bløde smør og den finthakket persille. Smørret rulles til en pølse i et stykke husholdningsfilm og kommes i fryseren, mens dine flutes bages færdige.

Lad flutsene afkøle på en rist til du kan skære i dem. Skær flutesene i skiver, men ikke hele vejen igennem. Skær hvidløgssmørret i skiver på 3-5 mm. Kom en skive hvidløgssmør ned i hvert snit på flutesene. Lun hvidløgsbrødene i 5-10 minutter lige inden servering, så hvidløgssmørret smelter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 comments on “Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød”

  1. Kære Cathrine
    Jeg følger dig med stor interesse og har meget glæde af at følge dine opskrifter - især surdejs-brød. Hvordan vil du shape og hæve flutes? Jeg vil bage dem m surdej.
    Bedste hilsner Suzanne

  2. Hej Cathrine!
    Har du en opskrift på flutes med surdej? 🙂
    Har ikke lige kunne finde en i dine bøger eller her på siden - stor nemlig og så bruge en, men foretrækker at bruge dine opskrifter, da de altid er så gode 🙂

  3. Kommer der snart en opskrift på flutes med surdej? Jeg tyr ALTID til dine opskrifter. Har din bog, men der er desværre ingen opskrift på flutes/baguettes med surdej. Er det noget du vil eksperimentere med eller?

  4. Hej Cathrine
    Jeg bagte dine Hvidløgs Flutes i dag...smagte skønt dejlig krumme 🙂
    Jeg kunne desværre ikke få dem så fine slanke og høje som dine - jeg fulgte din opskrift bortset fra at det kneb med tiden så jeg lod dem hæve i ovnen - min ovn siger 40 grader til hævning - tror du det er derfor de blev lidt flade og brede ??
    vh Connie Moisen

  5. Hej Cathrine,
    Ville man kunne bage disse som langtidshævet og med surdej? Og i så fald hvor meget surdej tænker du der skal bruges?

    1. Hej Ditte

      Ja, det vil du i princippet godt - men det vil være en helt anden opskrift og fremgangsmåde, du skal bruge så 🙂

      Jeg skal få lavet en opskrift på hvidløgsflutes med surdej.

      God bagelyst,
      Cathrine

  6. Kan man ikke fryse dem ned med smør i, og tage dem direkte fra fryseren og ind i ovnen? I så fald, hvor lang tid vil du anbefale at give dem i ovnen så? 🙂

    1. Jo, det kan du med garanti sagtens - god ide! Jeg har dog ikke testet det.

      Jeg vil anbefale, at du bager brødene lidt mindre, så de kan klare lidt længere tids varme, når de skal tøes og lunes fra fryseren. Jeg ville lune dem 10-15 minutter fra frost.

  7. Stor succes!
    Jeg bagte det til vores tapasbord og det smagte skønt.
    Tillykke med den lille nye.
    Mvh
    Louise

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
GEORG JENSENS VEJ 6A
8600 SILKEBORG
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT