Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød

4

Sponsoreret indlæg

Hvidløgsbrød må være en favorit hos de fleste? Jeg kender i hvert fald ingen, der ikke er vilde med lune hvidløgsbrød, og de forsvinder altid lynhurtigt, når de bliver serveret.

Hvidløgsbrød er rigtig nemme at bage selv. Den hjemmebagte version smager mindst lige så godt, som den klassiske, vi kender fra frysedisken, og så mætter det hjemmebagte hvidløgsbrød altså væsentligt mere. Gorenje og Bedst til Brød ønskede en opskrift på hjemmebagt hvidløgsbrød, og hvidløgsbrød passer så dejligt til sommerens mange grill-aftener, så timingen er helt perfekt. Du kan sagtens bage flere hvidløgsbrød af gangen og fryse dem ned. Når du skal bruge dem, så tager du dem op af fryseren, lader dem tø, skærer dem ud og fylder dem med hvidløgssmør. Så kan du lune dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter, og så er dit hjemmelavet hvidløgsflutes som friskbagt.

Det, jeg allerbedst kan lide ved at bage brød selv er, at jeg ved, at brødet er lavet på gode råvarer. Et hjemmebagt hvidløgsbrød bagt med lækker mel og fyldt med rigtigt smør. Så bliver det ikke meget bedre! Jeg garanterer, at de hjemmebagte hvidløgsflutes forsvinder ualmindeligt hurtigt og vil blive rost til skyerne. Det bedste og nemmeste hvidløgsbrød som tilbehør til efterårets og vinterens supper, sommerens grillmad eller en dejlig forret.

2 stk.
Det skal du bruge:

 • 360 g lunken vand
 • 2 spsk. olivenolie
 • 20 g gær
 • 400 g hvedemel
 • 100 g groft mel – jeg bruger fuldkorns speltmel eller ølandshvedemel
 • 12 g salt

Hvidløgssmør:

 • 100 g blødt smør
 • 2 fed hvidløg, bagte
 • 2 håndfulde frisk persille, finthakket

Sådan bager du nemme og lækre hvidløgsflutes:
Kom vand, gær og olivenolie i en skål og rør det sammen til gæren er opløst. Kom melet i og rør sammen. Kom til sidst salt i og ælt dejen til den er glat og smidig. Smør en skål med olivenolie. Kom dejen heri og dæk den til. Lad dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i to. Form dejen til en rektangel. Fold den ene side af dejen mod midten. Vend dejen og fold den anden del mod midten. Fold herefter hele dejen på midten og klem forsigtigt dejen sammen ned mod bordet. Rul dejen til flutes i ønsket størrelse.

Kom dine hvidløgsbrød på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dem med et klæde og lad dem efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Snit brødene 3-5 steder. Lav et lille snit i hvert hvidløg (så undgår du, at hvidløgene risikerer at ”eksplodere” i ovnen). Læg de to fed hvidløg (stadig med skal på) på bagepladen med flutesene, så de kan ristes med i de første 10 minutter af bagetiden. Herefter tages de ud.

Bag hvidløgsbrødene i 20-25 minutter. Sænk herefter temperaturen til 200 grader, og bag flutesene yderligere 10 minutter til de er gyldne.

Mens flutesene bages færdiges laves hvidløgsmørret. Hvidløgene skal køle til du kan arbejde med dem. Herefter moses de sammen med det bløde smør og den finthakket persille. Smørret rulles til en pølse i et stykke husholdningsfilm og kommes i fryseren, mens dine flutes bages færdige.

Lad flutsene afkøle på en rist til du kan skære i dem. Skær flutesene i skiver, men ikke hele vejen igennem. Skær hvidløgssmørret i skiver på 3-5 mm. Kom en skive hvidløgssmør ned i hvert snit på flutesene. Lun hvidløgsbrødene i 5-10 minutter lige inden servering, så hvidløgssmørret smelter.

Cathrine Brandt Hvidløgsflutes
00:00
--
/
--
Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. S.

  Kan man ikke fryse dem ned med smør i, og tage dem direkte fra fryseren og ind i ovnen? I så fald, hvor lang tid vil du anbefale at give dem i ovnen så? 🙂

  1. Jo, det kan du med garanti sagtens – god ide! Jeg har dog ikke testet det.

   Jeg vil anbefale, at du bager brødene lidt mindre, så de kan klare lidt længere tids varme, når de skal tøes og lunes fra fryseren. Jeg ville lune dem 10-15 minutter fra frost.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018