Hjemmebagte brød til hotdogs

Der er mange fordele ved at have en madklub. Udover dejligt selskab, masser af hyggesnak og gode stunder, så er det også en rigtig god måde at få lavet noget forskelligt mad, og få prøvet nogle af de ting af, som man længe har tænkt på at lave i køkkenet. Og i vores madklub må man selv bestemme, hvad man serverer, og det er helt ok at eksperimentere. Sidste gang vi mødtes, var det min tur til at lave mad. I stedet for en almindelig madklub-aften, hvor vi bare spiser sammen, så havde jeg inviteret pigerne på filmaften og sleepover. Da invitationen faldt, så var der ret hurtigt efterspørgsel fra pigerne på, om vi så ikke skulle have hotdogs. Og selvfølgelig skulle vi det! Jeg elsker selv en god hotdog, så jeg var ikke svær at overtale.

Derfor serverede jeg hotdogs til min madklub. Og de smagte så godt! Da jeg ikke er særlig vild med de hotdogbrød, man kan købe, og jo generelt foretrækker at bage mit brød selv, så bagte jeg selvfølgelig også pølsebrødet til vore hotdogs den aften. Det var super nemt og tog ikke særlig lang tid.

Nu da sommeren er på vej lige om lidt, så kan jeg kun anbefale, at du inviterer dine venner på hjemmelavet hotdogs. Det er et kæmpe hit! Og hvem elsker ikke en god, hjemmelavet hotdog?

Ca. 12 stk
Det skal du bruge:
400g lunkent vand
40g økologisk gær
2 spsk. surdej (kan udelades)
3 spsk. olivenolie
2 tsk. sukker
10g salt
200g sigtet speltmel
300g hvedemel
En lille tsk. stødt kardemomme

Sådan bager du pølsebrød:
Kom vand og gær i en skål og opløs gæren i vandet. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen til den er glat og smidig. Kom et klæde over dejen over stil den til hævning på køkkenbordet i ca. 30 minutter. Vend dejen ud på bordet, der er smurt med en smule olie, så dejen ikke hænger fast. Form dejen til 12 pølsebrød. Hvis du fugter dine hænder med vand, så hænger dejen ikke fast. Lad pølsebrødene hæve tildækket i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Når pølsebrødene er hævet færdig kan du evt. pensle dem med et sammenpisket æg eller mælk. Jeg gjorde det ikke. Bag brødene i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Hotdog-4

Hotdog-feat-brod

Hotdog-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT