Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler

9

Kanelgifler – dem er der mange, der elsker. Jeg gør også! Et lille, sødt stykke bagværk, der smager skønt af kanel og er indhyllet i en blød dej. Men en hjemmebagt kanelgiffel – det slår altså alle andre gifler, jeg nogensinde har smagt. De her kanelgifler er så gode. Jeg tillader mig at sige det selv – den absolut bedste opskrift på de lækreste kanelgifler. Blød dej, sød kanelremonce og en skøn afbagning gør dem helt uimodståelige. Heldigvis er de nemme at bage, så der er ingen undskyldning for, ikke at bage sine egne kanelgifler.

20-25 kanelgifler
Det skal du bruge:

  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • 15 g gær
  • 25 g sukker
  • 50 g fintsigtet speltmel (kan udskiftes med hvedemel)
  • 175 g hvedemel
  • 2 g salt
  • 1 æg til at pensle med

Remonce

  • 75 g blødt smør
  • 20 g marcipan
  • 1 tsk. hvedemel (hjælper til at fyldet ikke løber ud af giflerne)
  • 1 spsk. kanel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. brun farin


Sådan bager du de bedste kanelgifler:
Kom smørret i en gryde og smelt det ved lav varme. Kom smørret i en skål og bland det sammen med mælken. Smuldre gæren i og rør til den er opløst. Tilsæt sukker, mel og salt og ælt dejen til den er glat og smidig. Dæk dejen til og lad den hæve 60 minutter ved stuetemperatur.

I mens laves remoncen. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det sammen til det netop lige er samlet – pisk eller rør endelig ikke for meget, da remoncen så nemmere løber ud af giflerne.

Efter hævning rulles dejen ud til en rektangel på ca. 15 x 70 cm. Smør med remonce, men lad ca. 1 cm på den ene langside ned mod dig selv være uden remonce. Del dejen i to på langs. Lav mærker langs dejen uden remonce med en gaffel og pensel dejen med vand. Rul giflerne sammen. Halvdelen længst fra dig uden den våde kant foldes på midten. Herefter rulles denne del sammen med den anden, og den sidste del dej lukker henover dejen. Luk med den fugtige dejkant, så remoncen er lukket inde.

Skær giflerne ud i stykker på 3 cm. Giv dem et lille tryk, så den får en let, flad form. Kom giflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader over/under varme. Pensl med et sammenpisket æg over det hele. Bag giflerne i ca. 10-12 minutter til de er gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Cathrine Brandt Kanelsnegle
00:00
--
/
--
Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Cecilia

    Hej Cathrine
    Giflerne ser så lækre ud – men jeg er forstår simpelthen ikke, hvordan de skal foldes og rulles?! Er med så langt, at man skal arbejde med to meget aflange stykker dej, hvoraf den ene har en våd kant, men jeg savner nogle mellemled. Der står både, “rul giflerne sammen”, men når jeg læser videre, fornemmer jeg, at den ene rulle skal ind i den anden, men hvordan? Fx forvirrer sætningen “den sidste del dej lukker henover dejen” – altså hvilken dej er hvilken?
    Kan du folde beskrivelsen lidt ud eller lave en tegning?
    På forhånd tak 🙂
    Bh
    Cecilia

    1. Hej Cecilia.
      Jeg får lige fikset en video snarest muligt 🙂
      Når du har foldet den ene halvdel, så “ruller” du giflerne, som hvis du skulle lave kanelsnegle. Den sidste del dej uden remonce lukker giflen af 🙂

  2. Brian Hougaard Baldersbæk

    Hej Cathrine.

    I stedet for den billige uægte erstatnings-“kanel” med den stikkende hørm, som man kan købe overalt, så vil jeg anbefale dig at smutte i Helsam og købe den ægte blide rare Ceylon-kanel fra Kaneltræet. ca. 20-25 kr for en lille pose. Det er hver en øre værd.

    Ceylon-kanel ER kanel. Det andet billige erstatnings-“kanel” er ikke andet end et erstatningsprodukt, der blot skal minde om den rigtige Ceylon-kanel.

    Ligesom Brun Farin er et billigt og dårligt erstatningsprodukt lavet af sukker og sirup for minde en lille smule om ægte Mørk Muscovado.

    Såvel Ceylon-kanel som Mørk Muscovado er varer, man oprindeligt havde til rådighed under kolonitiden, før industrialiseringen.
    Det var dengang børn trykkede næserne flade mod bagernes butiksvinduer og duftene trak kunder til, hvilket der ikke var noget at sige til.

    Når du en dag laver brunsviger, så smid margarine, Brun Farin og erstatnings-“kanel” ud og prøv istedet mit hemmelige trick: at bruge både smør, Mørk Muscovado og Ceylon-kanel til snadsket. Benyt også endelig en af de fynske opskrifter, hvor de blander lidt kagecreme i snadsket inden det bages med. Jeg siger dig…..uhmm.
    Du kan tage livet af selv fynske bagere og Mette Blomsterberg på en og samme tid på den måde……

    God Jul og Godt Nytår ønskes du hernede fra Sønderborg (Byen der er hyggelig, om så det regner)

    1. Hej Brian.
      Tusind tak for din kommentar. Jeg elsker, når andre også er begejsret for gode råvarer – præcis som jeg er.
      Jeg plejer at købe Urtekrams Ægte Kanel – har du erfaringer med den, eller skal jeg hellere skifte den ud med Ceylon-kanel?

      Det lyder som en fuldstændig fabelagtig brunsviger – det må jeg simpelthen prøve. Hvis jeg lykkes med en god variant, så kan det være, at jeg “tyvstjæler” din ide, og deler opskriften her på bloggen 🙂
      Tak fordi du følger med!

  3. Chanette

    Hej Cathrine.
    Har lige tændt ovnen på 200grader. Mener du generelt varmluft eller alm ovn i dine opskrifter?

    Hilsen Chanette

    1. Hej Chanette.
      Den information er smuttet i opskriften, beklager. Jeg prøver at være god til at skrive, hvilket program ovnen skal stå på.

      Giflerne skal bages ved almindelig ovn, altså over/under varme.

  4. Mia

    Hej Cathrine!
    Har i lang tid tænkt på at lave dine lækre gifler – og i det skal det være! ☺️
    Jeg er også lidt i tvivl om fremgangsmåden på sammenrulningen. Man skal jo ikke starte det oplagte sted, tættest på en selv, da stykket uden remonce jo skal lukke giflen? Forstår ikke helt hvad man gør 🙄

    1. Hej Mia.
      Jeg har lagt en video nederst i indlægget, hvor jeg viser, hvordan giflerne laves og formes 🙂
      Kan du se den? Den vil kunne hjælpe dig med at forstå fremgangsmåden lidt nemmere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018
Foccacia med timian
12. maj 2018
Hjemmebagte varme hveder
26. april 2018