Hjemmelavet æblesirup med vanilje

Det er æblesæson, og de danske æbler er at finde over alt. Der findes så mange lækre sorter, og jeg elsker selv æbler i alle afskygninger. Æblet har både syre og sødme, og det gør det ideelt til madlavningen. Æblegrød, æblekage og æblesirup er nogle af mine egne favoritter. Mine forældre har det fineste æbletræ i deres have af æblesorten Discovery. Fine, sprøde og lyserøde æbler, der smager sødt og dejligt. Jeg synes, at det er et skønt æble, der kan bruges til det hele. Denne æblesirup kan du selvfølgelig lave af dit eget ynglings æble. Brug det oven på skyr eller yoghurt. Det er også et fantastisk tilbehør til et ostebord.

Det skal du bruge:

  • 4dl friskpresset æblemost
  • 200-250g rørsukker
  • ½ vaniljestang


Sådan laver du din egen æblesirup:

Pres æblerne eller brug en æblemost af god kvalitet. Kom æblemosten i en gryde og bring det i kog. Når det småkoger sies urenhederne fra. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pres det sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles. Kom vaniljesukker og rørsukker i æblemosten. Lad det simre ved lav varme i ca. 1,5 time, eller til at du synes, at det har fået den ønsket konsistens. Hver opmærksom på, at siruppen vil tyknes meget mere, når det køles ned. Hæld det på et skoldet glas og opbevar det i køleskabet.

Sirup-3

Sirup-1

Sirup-2

Sirup-fb1

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT