Det er æblesæson, og de danske æbler er at finde over alt. Der findes så mange lækre sorter, og jeg elsker selv æbler i alle afskygninger. Æblet har både syre og sødme, og det gør det ideelt til madlavningen. Æblegrød, æblekage og æblesirup er nogle af mine egne favoritter. Mine forældre har det fineste æbletræ i deres have af æblesorten Discovery. Fine, sprøde og lyserøde æbler, der smager sødt og dejligt. Jeg synes, at det er et skønt æble, der kan bruges til det hele. Denne æblesirup kan du selvfølgelig lave af dit eget ynglings æble. Brug det oven på skyr eller yoghurt. Det er også et fantastisk tilbehør til et ostebord.
Det skal du bruge:
- 4dl friskpresset æblemost
- 200-250g rørsukker
- ½ vaniljestang
Sådan laver du din egen æblesirup:
Pres æblerne eller brug en æblemost af god kvalitet. Kom æblemosten i en gryde og bring det i kog. Når det småkoger sies urenhederne fra. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pres det sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles. Kom vaniljesukker og rørsukker i æblemosten. Lad det simre ved lav varme i ca. 1,5 time, eller til at du synes, at det har fået den ønsket konsistens. Hver opmærksom på, at siruppen vil tyknes meget mere, når det køles ned. Hæld det på et skoldet glas og opbevar det i køleskabet.