Hjemmelavet chokoladesmør

0

Når der skal hygges og forkæles ved weekendens morgenbord, så er noget af det skønneste en hjemmelavet, chokoladefyldig chokoladesmør fyldt med hasselnøddestykker. Det smager fantastisk, og så er det faktisk rigtigt nemt at lave hjemmelavet nutella selv. Den hjemmelavet version smager af chokolade og hasselnødder, og så er det bare så meget bedre end den kedelige købe nutella. Lav den til dig selv og dine nærmeste, eller brug det som en lille hyggelig gave til dem, du holder af.

Det skal du bruge:

  • 65g hasselnødder
  • 100g mørk chokolade, jeg brugte 75 %
  • 125g lys chokolade
  • 2 dl fløde
  • ½ dl skummetmælk
  • 40g saltet smør


Sådan laver du dit eget chokoladesmør:

Kom hasselnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen på 200grader i ca. 5 minutter. Hold øje med dem! Lad dem køle af og gnid skallen af dem. Blend dem til en groft mel. Hak chokoladen i mindre stykker og kom det i en skål. Kom fløden og mælken i en gryde og varm det op til det koger. Skær smørret i mindre stykker. Når fløde/mælken koger, kommes halvdelen over chokoladen. Rør rundt til du har en homogen masse. Tilsæt resten af fløden/mælken og kom smørret i lidt af gangen. Når det er rørt sammen, så tilsættes hasselnøddemelet. Rør det hele sammen og kom chokoladesmørret på skoldet glas. Opbevar på køl og nyd det inden for 3 uger.

chokoladesmor-1

Chokoladesmoer-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018