Hjemmelavet humus

0

Humus er nemt og hurtigt at lave selv. Og så synes jeg personligt, at den hjemmelavede version slår de købte udgave med flere længder. Jeg har altid udblødte kikærter i fryseren. Så er det altid nemt at lave humus, falafler og mange andre lækre retter med kikærter. Og så er det også langt billigere at udbløde og koge sine kikærter selv frem for at købe dem på dåse. Jeg har forsøgt at skrive opskriften ned på min hjemmelavede humus, da jeg ofte bare laver den ved at smage mig frem. Så det opfordre jeg også dig til at gøre – smag din humus til, så den kommer til at være præcis, som du kan lide den. Brug din humus i tortillas, pitabrød, sandwich eller som dyppelse til grøntsagsstave.

Det skal du bruge:

  • 200g udblødte kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. tahin
  • 1-2 tsk. stødt spidskommen
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Vand til du opnår den ønskede konsistens – jeg bruger lidt af det, som kikærterne koges i.
  • Salt og peber


Sådan laver du en hjemmelavet humus:

Kog kikærterne i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Smag på en af dem, og sikre dig, at de er bløde. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en homogen masse. Kom vand i løbende til den ønskede konsistens opnås. Brug opskriften som en guide og smag din humus til.

Humus-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018