Hjemmelavet hyldeblomstsaft

0

Hyldeblomsten er endelig sprunget ordentligt ud i skove og på marker. Og det er med at skynde sig, for hyldeblomsterne holder ikke længe. Det er en tradition i min familie, at der hvert år laves store mængder hjemmelavet hyldeblomstsaft. Det smager bare så godt, og så har man kun chancen én gang om året, så det er med at udnytte og bruge af naturens skønne spisekammer. Vi laver som sagt altid en helt masse saft, og så kommer vi det i fryseren i ½-1 liters flasker. Så kan en ny flaske tøes op, når man har tømt flasken i køleskabet. Det kunne også være en ide, at fryse noget af hyldeblomstsaften ned i isterningsposer – så kan du hurtigt lave dig et lækkert, koldt glas hyldeblomstsaft. Opskriften er nem og kræver ikke det store arbejde.

Det skal du bruge til 1,5 liter hjemmelavet hyldeblomstsaft:

  • 30 skærme hyldeblomst
  • 500g rørsukker
  • 2 spsk. citronsyre
  • 2 økologiske citroner

1,5l vand


Sådan laver du hjemmelavet hyldeblomstsaft:

Pluk hyldeblomsten på marker eller i skoven – brug ikke nogle, der står for tæt på trafikeret veje. Skyl dem kort i koldt vand for at fjerne dyr og skidt. Klip så meget af stænglen af som muligt, da de indeholder bitterstoffer. Kom hyldeblomsterne i en skål. Kog vandet og hæld det over sukkeret i en anden skål – rør til sukkeret er opløst. Skær citronen i skiver og kom dem oven på hyldeblomsterne. Drys citronsyren over og tilsæt sukkervandet. Rør lidt rundt i hyldeblomstsaften. Stil den på køl og lad den trække i 3-4 dage.

Når hyldeblomstsaften har trukket i den tid, du ønsker, så sies den i en meget fin si eller gennem et klæde. Kom hyldeblomstsaften på helt rene flasker, der evt. er skyllet med lidt atamon. Hvis du har lavet en stor portion, så kom nogle af flaskerne i fryseren, så de kan holde sig, til de skal bruges. Nyd det blandet op med koldt vand og isterninger.

hyldeblomst-1

Hyldeblomstsaft-fb

Hyldeblomstsaft-2

Hyldeblomstsaft-5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018