Hjemmelavet mandelmælk

0

Mandelmælk er super nemt at lave selv. Det er et meget bedre og billigere alternativ til det mandelmælk man kan købe. Og ofte er mandelmælk fyldt med sukker og salt – det er den hjemmelavede version ikke. Hvis du har laktoseallergi eller bare ikke drikker mælk, så er mandelmælk rigtigt godt. Det smager intenst af mandler, og så fungerer det helt fint som en substitut for almindelig komælk.

Det skal du bruge:

  • 2,5 dl mandler
  • Vand


Sådan laver du mandelmælk:

Kom mandlerne i en skål og dæk dem til med vand. Lad dem stå tildækket natten over og trække.

Dagen efter hælder du vandet fra mandlerne og kommer 6dl nyt koldt vand ved. Hæld mandlerne og vandet igennem en juicepresser, og så har du faktisk din egen mandelmælk. Smag det evt. til med en lille smule flagesalt, hvis det synes, at det smager for ”fladt”. Mandelmælken kan holde sig i et par dage på køl.

Pulpen fra mandlerne gemmer jeg og bruger som pålæg på en bolle eller et stykke rugbrød.

Mandelmaelk-fb

Mandelmaelk-3

Mandelmaelk-2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018