Hjemmelavet tomatpesto

Jeg elsker at have hjemmelavet pesto til at stå i køleskabet. Både pesto lavet af basilikum eller pesto af soltørrede tomater er jeg glad for. Tomatpesto kan pifte det meste op. En simpel tomatpasta, en rugbrød med ost eller æg eller som dyppelse til et godt ostebord. Heldigvis er det super nemt at lave selv. Hvis du har en minihakker eller en blender, så kan det lade sig gøre. Hvad synes du, at pesto passer allerbedst til?

2 glas
Det skal du bruge til at lave en hjemmelavet tomatpesto:

  • 115g drænet soltørrede tomater
  • 40g pinjekerner
  • 25g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. rødvinseddike
  • 1-2 tsk. rørsukker
  • Lidt salt
  • 40g olivenolie
  • 15g rapsolie
  • Olivenolie til at dække toppen af pestoen inden glasset lukkes

 

Sådan laver du en hjemmelavet tomatpesto:
Rist pinjekerner på en pande til de er let gyldne. Lad dem afkøle. Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til du har en ønsket konsistens. Juster med mere eller mindre olie. Hvis du ikke er vild med smagen af olivenolie, så kan du erstatte noget af det med en smagsneutral olie som fx vindruekerneolie. Skold glassene med kogende vand og kom tomatpestoen i glassene. Dæk toppen af pestoen med olivenolie. Så kan det holde sig længe i køleskabet.

Tomatpesto-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p