Jeg elsker at have hjemmelavet pesto til at stå i køleskabet. Både pesto lavet af basilikum eller pesto af soltørrede tomater er jeg glad for. Tomatpesto kan pifte det meste op. En simpel tomatpasta, en rugbrød med ost eller æg eller som dyppelse til et godt ostebord. Heldigvis er det super nemt at lave selv. Hvis du har en minihakker eller en blender, så kan det lade sig gøre. Hvad synes du, at pesto passer allerbedst til?
2 glas
Det skal du bruge til at lave en hjemmelavet tomatpesto:
- 115g drænet soltørrede tomater
- 40g pinjekerner
- 25g parmesan
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. rødvinseddike
- 1-2 tsk. rørsukker
- Lidt salt
- 40g olivenolie
- 15g rapsolie
- Olivenolie til at dække toppen af pestoen inden glasset lukkes
Sådan laver du en hjemmelavet tomatpesto:
Rist pinjekerner på en pande til de er let gyldne. Lad dem afkøle. Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til du har en ønsket konsistens. Juster med mere eller mindre olie. Hvis du ikke er vild med smagen af olivenolie, så kan du erstatte noget af det med en smagsneutral olie som fx vindruekerneolie. Skold glassene med kogende vand og kom tomatpestoen i glassene. Dæk toppen af pestoen med olivenolie. Så kan det holde sig længe i køleskabet.