For små 2 år siden fik jeg ideen til, at jeg ville lave min egen yoghurt. Som sagt, så gjort. Og siden da har der næsten altid været frisk, hjemmelavet yoghurt i vores køleskab. Vi er afhængige! Det smager så skønt, og vi har endnu ikke fundet en anden yoghurt, som vi synes smager ligeså godt som den hjemmelavede. Den er tilpas syrlig i smagen, har en perfekt konsistens og så sørger den for, at vores maver er glade og mætte på en behagelig måde fra morgenstunden af.
Så hvis du er ligeså glad for yoghurt til morgenmad eller som mellemmåltid, så synes jeg, at du skal prøve at lave din egen. Det er super nemt, og så indeholder den ingen sukker! Prøv det – måske du bliver ligeså glad for det, som vi er herhjemme?
Det skal du bruge:
- 2 l. økologisk skummetmælk
- 2 dl. økologisk yoghurt
Sådan laver du din egen yoghurt:
Kog mælken op og lad den simre i ca. 15 minutter til den er reduceret en smule. Si mælk ned i en skål eller et henkogningsglas, der kan holde indeholde to liter. Lad mælken køle af, til den har en temperatur på ca. 37-45grader. Kom de to dl. yoghurt i mælken og rør en smule i det, så mælken og yoghurten blandes.
Pak skålen eller henkogningsglasset ind i et håndklæde, og stil det et varmt sted, fx på en lun radiator eller hvis du har et varmt rum i huset - yoghurten skal kunne holde en temperatur på ca. 37grader. Lad det stå i ca. 24 timer. Du har nu din egen skønne yoghurt. Rør rundt og hæld det i en skål. Tag ca. 10 spiseskeer af yoghurten over i en frysepose og frys det ned. Dette skal bruges, når du laver en ny portion yoghurt. Kom yoghurten i køleskabet, og nyd den når den er blevet kold.
Du har bare så mange lækkerier.
Jeg så glad for, at du kan lide opskrifterne. Jeg håber, at du får en masse hyggelige timer i køkkenet, når de skal prøves af 🙂