Julestjernebrød med kanelremonce

Annonce Valsemøllen

Jeg byder julen velkommen i mit bagværk. Eller egentligt kan (og bør) den her kanelstjerne bages helt året rundt. Det har den fortjent! For den er noget af det lækreste kanelbagværk, jeg har bagt og smagt. Luftig og let dej med masser af kanelremonce. Det kan kun være en god ide.

Stjernebrødet er så fint i sig selv, og der er mange rosende ord, når det serveres. Heldigvis er det mindst lige så nemt at lave, som det er flot.

8-12 personer
Det skal du bruge
Dej

 • 75 g smør
 • 400 g kold mælk
 • 40 g gær
 • 60 g sukker
 • 675 g hvedemel
 • 1 tsk. kardemomme
 • 2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
 • 8 g salt

Kanelremonce

 • 75 g marcipan
 • 150 g rørsukker
 • 200 g smør, stuetempereret
 • 2 spsk. kanel

Sådan gør du
Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Hæld det i en skål. Tilføj mælk. Rør sammen og tjek, at smør/mælkeblandingen ikke er lunere end lillefingervarmt. Tilføj gær og sukker og rør til gæren er opløst. Tilsæt mel, kardemomme, æg og salt. Ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Jeg ælter dejen i min røremaskine. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.

Mens laves remoncen. Smuldr marcipan og rørsukker sammen. Tilsæt smør og kanel og rør det sammen - det behøver ikke at være helt homogent. Det røres nemmest sammen med en gaffel.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 4 lige store portioner a cirka 320 g. Form hver dejportion til en kugle. Lad dem hvile i 10 minutter. Rul den ene dejkugle ud til en cirkel på cirka 30 centimeter i diameter. Hvis dejen trækker sig sammen, og ikke kan rulles ud, så lad den hvile kort - så slapper gluten af, og du kan nemmere rulle dejen ud.

Placer dejen på en bageplade med bagepapir. Smør 1/3 af remoncen på dejen UNDTAGET de yderste 2 cm. Rul næste dejportion ud og placer ovenpå. Smør kanelremonce på. Gentag til alle dejportionerne er lagt på og du har fire lag. Der skal ikke smøres remonce på den øverste del.

Læg en tallerken eller kagering på ca. 27 cm i diameter over dejen og skær den overskydende dej af, så du har en helt rund cirkel. Det overskydende dej kan laves til boller. Sæt et glas i midten af dejen. Skær dejen ud i 1/4, herefter 1/8 og til sidst 1/16.

Nu snoes julestjernen. Tag ved en strimmel med hver hånd og sno hver to gange udad i hver sin retning. Læg dem sammen, så enderne er lukket. Gentag hele vejen rundt. Fjern glasset. Lad den efterhæve tildækket i 15 minutter. Pisk et æg sammen med en gaffel og pensl julestjernen. Bag din julestjerne med kanelremonce i cirka 12-15 minutter til godt gylden. Nyd lun eller afkølet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

37 comments on “Julestjernebrød med kanelremonce”

 1. Hej
  Virkelig lækker kanelstjerne.

  Kan man mon koldhæve den? Og i så fald hvor meget gær?

  Så man kan have lavet den om aftenen og bage den om morgenen

  Tak for et lækkert bagværk

 2. Hej Cathrine
  Bør kagen opbevares ved stuetemperatur eller i køleskab, hvis den er bagt dagen før, den skal serveres?
  Glæder mig til at smage den!
  Dbh Mie

 3. Hej Cathrine 🙂

  Tror du det er muligt at lave den med wienerdej(ville følge din opskrift på wienerdej til tebirkes og bare tilsætte kardemomme) i stedet for almindelig dej? Tænkte den ville være super til et brunchbord.

  Mvh Freja

 4. Kom i tanke om jeg havde set denne fine kage på din Instagram for længe siden. Havde håbet den var lavet på surdej selvom gær dej også smager fint, så den skal selvfølgelig prøves alligevel 😉

  Men en opskrift på stjernebrød med surdej evt med nutella som fyld ville være lækkert at få 🙈😍

 5. Perfekt og nem 👌🏻 Min datter på knap tre, hendes mormor og jeg har netop lavet denne fantastiske kage, vi glæder os til at prøve den igen og igen, den er jo bare lækker og ikke julet, bare skøn og vi vil nok lave den hele året 🙈😋
  Og bollerne smager jo også lækkert, dem kunne man godt bare lave med remonce i 🙈 monster lækkert. Måske små stjerner også??? Bare en ide 👌🏻

 6. Den her kage er seriøst noget af det lækreste jeg længe har bagt! Jeg bagte den anden gang få dage efter første tur sammen med min bedstemor, og hun var ellevild med den. Utroligt noget kunne overraske hende så positivt efter at have stået i køkkenet selv i årtier.
  Så blød og smagfuld

  1. Hej Mette

   Wauw! Tak. Jeg bliver altid så ægte stolt, når den ældre generation får gode oplevelser af mine opskrifter - deres erfaring er så stor 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 7. Hej Cathrine.
  Ville man kunne undlade marcipanen? Eller evt. erstatte det med noget andet?
  Hilsen Lena

 8. Har lige bagt stjernen - den ser mega lækker ud - men fyldet flød ret meget ud 🙁

  Glæder mig til at spise den 🙂

  1. Hej Lisa

   Det bør det ikke gøre. Det kan enten skyldes, at dejen ikke har været æltet optimalt eller ikke har hævet nok. Så kan dejen briste under bagning, og fyldet flyde ud.

   God bagelyst,
   Cathrine

 9. Hej igen Cathrine ,

  Jeg halverede mængden gær og satte den færdig formede stjerne på køl natten over. Tog den ud og lod den få rumstemperatur inden jeg bagte den. Den blev perfekt 🤩🤎!

  Venlig hilsen Jessica

 10. Virkelig fin stjerne opskrift som jeg har glædet mig til at afprøve. Resultatet var fantastisk! Den smagte så godt og var virkelig fin! Tror du at man ville kunne halvere opskriften - der var virkelig meget kage - ville forsøge bare at lave til 5-6 Pers.
  Tak for lækre opskrifter

 11. Hej !
  Super opskrift på kanelstjerne 👍🏼

  Jeg skal i ugen bage 2 mere 😅- kan man lave dej og lægge fyld i om aftenen og koldhæve over natten og så bage dem næste morgen?

  Mvh Jessica

  1. Hej Jessica

   Ja, det tænker jeg godt, at du ville kunne. Muligvis med lidt mindre gær i.
   Jeg har ikke testet det, så giv gerne en update 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 12. Det er måske et dumt spørgsmål, men er det meningen at man skal hælde al mælken i smørret? Tænker vel det kun er en lille mængde af mælken så man kan røre gæren ud, ellers bliver smørret jo fuldstændig krystaliseret af den store mængde kolde mælk?
  Tak for en lækker opskrift - glæder mig til at lave den

  Dbh Mia

 13. Jeg har bagt den i dag og den smager rigtig godt og ser så flot ud! 🙂
  Jeg synes dog den virker ret ubagt i midten selvom den fik 15 min i ovn 🤔

 14. Mums, den skal helt klart bages i næste weekend. Kan man, og vil det være en positiv gevinst, at putte surdej og lade den koldhæve?
  Tak for dine altid fantastiske opskrifter.

  1. Hej Gitte

   tjo, tja... Det er altid så svært for mig at svare på. For hvis den skal bage med surdej, så vil det være en helt anden opskrift og fremgangsmåde, det ville kræve. Så du kan ikke bare erstatte gær med surdej 1:1 og lade den koldhæve. Men hvis du har godt tjek på dine bageteknikker, så giv det et forsøg 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 15. Hej Cathrine
  Kan man erstatte marcipanen med noget andet, hvis kagen skal skal derveres for en nøddeallergiker?

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT