Kålsalat med knas

En frisk og sprød salat, der er fyldt med fibre, vitaminer og mineraler. Jeg er helt vild med denne kålsalat. Den er perfekt til både kød og fisk, og så er den stadig super god dagen efter, hvor jeg ofte har spist den til frokost. Salaten har både sprøde, knasende, søde og sure elementer, og det gør den så god! Du kan sagtens lave den i god tid inden aftensmaden, den har fint af trække lidt. Kålsalaten mætter godt og så kan den spises med rigtig god samvittighed.

4-6 personer
Det skal du bruge:

  • 200g spidskål
  • 150g rødkål
  • 150g fennikel
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk. sorte sennepsfrø
  • 1 spsk. blå birkes
  • 1 spsk. nigellafrø
  • 3 spsk. græskarkerner
  • 45g hasselnødder
  • 1 lille håndfuld tranebær

 

Dressing:

  • 3 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. balsamico
  • 1-2 tsk. akaciehonning
  • En knivspids flagesalt


Sådan laver du en kålsalat med knas:

Skær spidskål, rødkål og fennikel i papirtynde skiver og bland det sammen i en skål. Hak den bredbladet persille groft og vend det med kål og fennikel.

Rist birkes, nigellafrø og sennepsfrø på en tør pande. Afkøl frøene før de blandes i salaten. Rist hasselnødderne på panden indtil skallen kan nulres lidt af. Rist græskarkernerne i en smule olivenolie på panden og drys med en smule flagesalt. Lad dem køle af og hak dem groft sammen med tranebær og hasselnødder. Bland det med salaten. Rør dressingen sammen og vend den i salaten.

Kålsalat

Kålsalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
GEORG JENSENS VEJ 6A
8600 SILKEBORG
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT