Kålsalat

Kålsalat med knas

0

En frisk og sprød salat, der er fyldt med fibre, vitaminer og mineraler. Jeg er helt vild med denne kålsalat. Den er perfekt til både kød og fisk, og så er den stadig super god dagen efter, hvor jeg ofte har spist den til frokost. Salaten har både sprøde, knasende, søde og sure elementer, og det gør den så god! Du kan sagtens lave den i god tid inden aftensmaden, den har fint af trække lidt. Kålsalaten mætter godt og så kan den spises med rigtig god samvittighed.

4-6 personer
Det skal du bruge:

  • 200g spidskål
  • 150g rødkål
  • 150g fennikel
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk. sorte sennepsfrø
  • 1 spsk. blå birkes
  • 1 spsk. nigellafrø
  • 3 spsk. græskarkerner
  • 45g hasselnødder
  • 1 lille håndfuld tranebær

 

Dressing:

  • 3 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. balsamico
  • 1-2 tsk. akaciehonning
  • En knivspids flagesalt


Sådan laver du en kålsalat med knas:

Skær spidskål, rødkål og fennikel i papirtynde skiver og bland det sammen i en skål. Hak den bredbladet persille groft og vend det med kål og fennikel.

Rist birkes, nigellafrø og sennepsfrø på en tør pande. Afkøl frøene før de blandes i salaten. Rist hasselnødderne på panden indtil skallen kan nulres lidt af. Rist græskarkernerne i en smule olivenolie på panden og drys med en smule flagesalt. Lad dem køle af og hak dem groft sammen med tranebær og hasselnødder. Bland det med salaten. Rør dressingen sammen og vend den i salaten.

Kålsalat

Kålsalat

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018
Flødeboller med midte af brownie
6. december 2018
Cheesecake med hytteost og brombær
1. december 2018
Søde kardemommesnurrer
29. november 2018