En frisk og sprød salat, der er fyldt med fibre, vitaminer og mineraler. Jeg er helt vild med denne kålsalat. Den er perfekt til både kød og fisk, og så er den stadig super god dagen efter, hvor jeg ofte har spist den til frokost. Salaten har både sprøde, knasende, søde og sure elementer, og det gør den så god! Du kan sagtens lave den i god tid inden aftensmaden, den har fint af trække lidt. Kålsalaten mætter godt og så kan den spises med rigtig god samvittighed.
4-6 personer
Det skal du bruge:
- 200g spidskål
- 150g rødkål
- 150g fennikel
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
- 1 spsk. sorte sennepsfrø
- 1 spsk. blå birkes
- 1 spsk. nigellafrø
- 3 spsk. græskarkerner
- 45g hasselnødder
- 1 lille håndfuld tranebær
Dressing:
- 3 spsk. rapsolie
- 2 spsk. balsamico
- 1-2 tsk. akaciehonning
- En knivspids flagesalt
Sådan laver du en kålsalat med knas:
Skær spidskål, rødkål og fennikel i papirtynde skiver og bland det sammen i en skål. Hak den bredbladet persille groft og vend det med kål og fennikel.
Rist birkes, nigellafrø og sennepsfrø på en tør pande. Afkøl frøene før de blandes i salaten. Rist hasselnødderne på panden indtil skallen kan nulres lidt af. Rist græskarkernerne i en smule olivenolie på panden og drys med en smule flagesalt. Lad dem køle af og hak dem groft sammen med tranebær og hasselnødder. Bland det med salaten. Rør dressingen sammen og vend den i salaten.