Kanelstang med æbler

Annonce Valsemøllen

Jeg byder efteråret velkommen med et meget efterårsværdigt bagværk. En blød, svampet og aromatisk kanelstang med æbler. Helt urimelig god! Det perfekte bagværk, når vinden suser udenfor. Allerhelst nydt med røde kinder efter en lang gåtur i det kølige, friske vejr.

Jeg glæder mig altid til efteråret. Det er den dejligste bagesæson. Tid til hygge og fordybelse i køkkenet. Kanelstangen fletter jeg - det giver det fineste resultat, og så hjælper hullerne i flettet til, at dampen fra når æblerne koges, kan komme ud, og dejen derfor ikke sprækker.

1 stk.
Det skal du bruge:

Dej

  • 100 g mælk
  • 35 g gær
  • 50 g sukker
  • 3 g kardemommefrø, stødt
  • 350 g hvedemel (reklame)
  • 2 æg
  • 4 g salt
  • 75 g stuetempereret smør

Remonce

  • 50 marcipan
  • 50 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1,5 spsk. kanel

Derudover

  • 1-2 æbler
  • 1 æg til at pensle med
  • 2 spsk. mandelflager eller hakkede mandler

Sådan gør du:
Kom mælk, gær og sukker i en skål. Rør til gæren er opløst. Kom kardemomme, mel, æg og salt i. Ælt dejen i 5-8 minutter til den samler sig. Kom smørret i og ælt dejen yderligere cirka 10 minutter indtil, at dejen slipper skålens kanter og samler sig. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 45 minutter.

Mens dejen hæver, så laves remoncen. Rør alle ingredienserne sammen. Det gøres nemmest med en ske eller gaffel i en skål. Stil det til side. Skræl æblet og skær det i helt tynde skiver.

Rul dejen ud til et rektangel - dejen skal være et par millimeter høj. Skær kanterne af, så du får et lige rektangel, der kan være på en bageplade. Gem dejen, du skærer fra. Det kan du bage boller. Se tip nederst.

Nu skal dejen skæres ud, så den kan flettes. Du kan se hvordan i videoen nedenfor. Smør remonce i midten af dejen. Læg skiverne af æble over. Flet dejen, så remoncen lukkes inde. Lad din kanelstang efterhæve tildækket i 45 minutter.

Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Pisk et æg sammen med en gaffel og pensel kanelstangen. Drys med mandelflager og bag din kanelstang i cirka 10 minutter til godt gylden. Nyd lun eller afkøl på en rist.

Bagetip: Når en dej skal flettes, så er det vigtigt, at den er smidig og afslappet. Det sikrer du ved at ælte dejen godt. Når dejen er rullet ud, så skal den have lov til at slappe af, før den kan flettes. Hvis glutenstregene ikke er afslappet, så vil de trække dejen sammen, når du forsøger at flette dejen. Det bør passe med tiden, mens du skærer dejen ud og kommer fyld på. Hvis du fortsat oplever, at dejen trækker sig sammen, når du fletter den, så skal du lade dejen hvile et par minutter mere.

Dejen, du skærer fra, kan du bage boller af. Jeg fik 4 boller ud af portionen. Ælt det overskydende dej sammen, del i et par portioner og form til en bolle. Bag dem ved samme temperatur som kanelstangen.

3 comments on “Kanelstang med æbler”

  1. Hej, hvis jeg nu ville gøre det nemt for mig selv og koldhæve dejen, ville fremgangsmåden ift hævning være det samme som dine koldhævede kanelsnegle, hvor de hæver natten over med fyldet i?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT