Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær

Jeg kan godt lide søde kager - selvfølgelig kan jeg det! Men jeg higer altid efter lidt modspil til de helt søde kager. Denne her brownie med karamelchokolade er sød - og så lækker, absolut! Den er svampet, nem at lave og kan nydes i flere dage uden, at den bliver tilnærmelsesvis kedelig.

Den søde brownie har jeg parret med en frisk og letsyrlig cremefraiche /oste-creme og friske blåbær. Jeg elsker de danske blåbærs simple smag, der både byder på sødme, syre og en smule bitterhed.

Brownien er en opskrift, der er udviklet af Callebaut.

6-8 personer
Det skal du bruge:
Brownie

  • 155 gram Callebaut Gold chokolade
  • 155 gram smør
  • 60 gram æggeblommer
  • 30 gram sukker (1)
  • 95 gram æggehvider
  • 60 gram sukker (2)
  • 40 gram mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Korn fra en 1⁄2 vaniljestang

Creme fraiche/oste-creme

  • 110 g flødeost naturel
  • 30 g flormelis
  • ½ vaniljestang
  • 50 g creme fraiche

Derudover

Sådan bager du en svampet karamelbrownie med creme fraiche creme:
Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Skær smør ud i små stykker. Kom smør og Callebaut Gold Chokolade i en gryde og smelt det sammen til ca. 35 grader. Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og presses sammen med en smule sukker, så vaniljekornene deler sig. Æggeblommer, sukker (1) samt vaniljekorn blandes sammen og piskes i chokolademassen. Mel og bagepulver blandes sammen og tilsættes/sigtes i chokolademassen. Æggehvider og sukker (2) piskes til marengs og vendes i. Kom bagepapir i din springform og hæld dejen i. Bag brownien i 25 minutter. Tjek, om den er færdigbagt ved at stikke en kniv i midten af brownien - der skal ikke hænge våd dej på kniven.

Mens kagen køler, så laves creme fraiche/oste-cremen. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pres vaniljekornene sammen med en ½ tsk. sukker. Kom flødeost, vaniljesukker og flormelis i en skål og pisk det luftigt og let i et par minutter med en håndmixer. Vend creme fraichen i. Kom en tyl i en sprøjtepost og kom herefter cremen i. Lad cremen hvile i køleskabet indtil at brownien er helt kølet af.

Stik små kager ud af brownien med en udstikker. Sprøjt cremefraiche/oste-cremen på. Læg halve blåbær rundt i kanten og pynt af med frisk mynte og karamelkugler.

Chokoladen er en gave fra Callebaut. Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p