Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær

0

Jeg kan godt lide søde kager – selvfølgelig kan jeg det! Men jeg higer altid efter lidt modspil til de helt søde kager. Denne her brownie med karamelchokolade er sød – og så lækker, absolut! Den er svampet, nem at lave og kan nydes i flere dage uden, at den bliver tilnærmelsesvis kedelig.

Den søde brownie har jeg parret med en frisk og letsyrlig cremefraiche /oste-creme og friske blåbær. Jeg elsker de danske blåbærs simple smag, der både byder på sødme, syre og en smule bitterhed.

Brownien er en opskrift, der er udviklet af Callebaut.

6-8 personer
Det skal du bruge:
Brownie

  • 155 gram Callebaut Gold chokolade
  • 155 gram smør
  • 60 gram æggeblommer
  • 30 gram sukker (1)
  • 95 gram æggehvider
  • 60 gram sukker (2)
  • 40 gram mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Korn fra en 1⁄2 vaniljestang

Creme fraiche/oste-creme

  • 110 g flødeost naturel
  • 30 g flormelis
  • ½ vaniljestang
  • 50 g creme fraiche

Derudover

Sådan bager du en svampet karamelbrownie med creme fraiche creme:
Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Skær smør ud i små stykker. Kom smør og Callebaut Gold Chokolade i en gryde og smelt det sammen til ca. 35 grader. Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og presses sammen med en smule sukker, så vaniljekornene deler sig. Æggeblommer, sukker (1) samt vaniljekorn blandes sammen og piskes i chokolademassen. Mel og bagepulver blandes sammen og tilsættes/sigtes i chokolademassen. Æggehvider og sukker (2) piskes til marengs og vendes i. Kom bagepapir i din springform og hæld dejen i. Bag brownien i 25 minutter. Tjek, om den er færdigbagt ved at stikke en kniv i midten af brownien – der skal ikke hænge våd dej på kniven.

Mens kagen køler, så laves creme fraiche/oste-cremen. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pres vaniljekornene sammen med en ½ tsk. sukker. Kom flødeost, vaniljesukker og flormelis i en skål og pisk det luftigt og let i et par minutter med en håndmixer. Vend creme fraichen i. Kom en tyl i en sprøjtepost og kom herefter cremen i. Lad cremen hvile i køleskabet indtil at brownien er helt kølet af.

Stik små kager ud af brownien med en udstikker. Sprøjt cremefraiche/oste-cremen på. Læg halve blåbær rundt i kanten og pynt af med frisk mynte og karamelkugler.

Chokoladen er en gave fra Callebaut. Indlægget indeholder affiliatelinks.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018
Foccacia med timian
12. maj 2018
Hjemmebagte varme hveder
26. april 2018