Kartoffel-blomkålssuppe

Efterår er kommet, de lyse timer er blevet færre og lysten til at hygge indendørs er kun blevet større. Efteråret giver også god mulighed for at nyde en masse lækre supper, der er lavet af alle de grove grøntsager, der er at finde lige nu. Da jeg går meget op i økologi, synes jeg, det er fantastisk, når grøntsagerne er i sæson – så smager de af meget mere, er sundere og koster mindre. Derfor har jeg også nydt den her nemme suppe flere gange i løbet af efteråret allerede. Når jeg har grøntsagsrester i køleskabet, så koger jeg ofte fond på dem, som jeg efterfølgende fryser ned. Hvis du ikke har fond i din fryser, så kan du bruge en bouillonterning i stedet. Suppen er drysset med pandestegt spidskål og forårsløg. Hvis du har bacon eller parmaskinke i køleskabet, så klæder det absolut også suppen. Steg det sprødt i ovnen og drys det over.

4 personer
Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • 3-4 kartofler
  • 1 løg eller porre
  • Ca. ½ liter fond
  • 1/8 dl fløde
  • Spidskål
  • Forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber

 

Sådan laver du en nem og lækker kartoffel-blomkålssuppe:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Lad dem koge. Når kartoflerne koger skæres løg og blomkål i mindre stykker og kommes ved. Hvis du bruger bouillonterning, så lad den koge sammen med grøntsagerne. Snit spidskål fint. Skær forårsløget i mindre stykker og hak hvidløget fint. Steg det på en pande. Når kartoflerne er kogt møre hældes kogevandet fra – gem kogevandet til at fortynde suppen med. Blend grøntsagerne sammen. Hæld fond eller kogevand og fløde i til suppen har den ønskede konsistens. Smag suppen til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt friskrevet muskatnød.

Kartoffel_blomkael-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p