Koldbrygget iskaffe – nemmeste og bedste iskaffe

0

Tip. Få 10 % på alle ikke nedsatte varer hos Kaffeteriet. Følg linket her og brug koden aff10.

Sommeren må være på vej! Vi er smuttet på sommerferie. En sommerferie, der kommer til at foregå hjemme i år grundet den efterhånden ret så tunge mave, jeg render rundt med. Den store mave gør også, at jeg har brug for ekstra mange kolde forfriskninger i år, og da jeg ikke kan ty til et koldt glas hvidvin på terrassen, så må jeg finde på noget andet.

Heldigvis er iskaffe en favorit hos mig. Særligt den koldbrygget udgave, der giver en skøn iskaffe, der ikke er bitter, men som smager præcis lige så skønt, som en god kaffe skal. Koldbrygget kaffe er så nemt og simpelt at lave selv. Med koldbrygget kaffe stående i køleskabet, så kræver det kun lidt isterninger og evt. en sjat mælk før, at du har den bedste, hjemmelavede iskaffe.

Det skal du bruge:

  • 2 dl kværnede kaffebønner. Jeg foretrækker de her kaffebønner til min iskaffe, men du kan bruge din egen favorit kaffe. Jeg maler min kaffe på min kaffekværn – den gør min iskaffe, espresso og stempelkande-kaffe endnu bedre.
  • 5 dl stuetempereret vand


Sådan laver du koldbrygget kaffe:
I en skål røres kaffe og vand sammen. Dæk skålen til og lad kaffen trække i 12-14 timer ved stuetemperatur.

Si kaffen gennem en fin si og herefter i et kaffefilter eller osteklæde. Jeg foretrækker at lave min iskaffe i et glas fyldt med isterninger, 2/3 koldbrygget kaffe og 1/3 mælk, men den kan også fortyndes en smule med vand, hvis du ikke er vild med mælk i din kaffe.

Koldbrygget iskaffe kan holde sig 5-6 dage på køl.

Indlægget indeholder affiliatelink.

Cathrine Brandt Koldbrygget Iskaffe
00:00
--
/
--

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018