Koldbrygget iskaffe - nemmeste og bedste iskaffe

Sommeren må være på vej! Vi er smuttet på sommerferie. En sommerferie, der kommer til at foregå hjemme i år grundet den efterhånden ret så tunge mave, jeg render rundt med. Den store mave gør også, at jeg har brug for ekstra mange kolde forfriskninger i år, og da jeg ikke kan ty til et koldt glas hvidvin på terrassen, så må jeg finde på noget andet.

Heldigvis er iskaffe en favorit hos mig. Særligt den koldbrygget udgave, der giver en skøn iskaffe, der ikke er bitter, men som smager præcis lige så skønt, som en god kaffe skal. Koldbrygget kaffe er så nemt og simpelt at lave selv. Med koldbrygget kaffe stående i køleskabet, så kræver det kun lidt isterninger og evt. en sjat mælk før, at du har den bedste, hjemmelavede iskaffe.

Det skal du bruge:

 • 2 dl kværnede kaffebønner. Jeg foretrækker økologiske kaffebønner af en god kvalitet (fx de her) til min iskaffe, som jeg kværner på min kaffekværn (som vi elsker og bruger dagligt). Har du ingen kaffekværn, så kan du med fordel bruge de her kværnede kaffebønner, som også er super lækre.
 • 5 dl stuetempereret vand

Sådan laver du koldbrygget kaffe:
I en skål røres kaffe og vand sammen. Dæk skålen til og lad kaffen trække i 12-14 timer ved stuetemperatur.

Si kaffen gennem en fin si og herefter i et kaffefilter eller osteklæde. Jeg foretrækker at lave min iskaffe i et glas fyldt med isterninger, 2/3 koldbrygget kaffe og 1/3 mælk, men den kan også fortyndes en smule med vand, hvis du ikke er vild med mælk i din kaffe.

Koldbrygget iskaffe kan holde sig 5-6 dage på køl.

Indlægget indeholder affiliatelink

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 comments on “Koldbrygget iskaffe - nemmeste og bedste iskaffe”

 1. Hej Cathrine 🙂

  Fed hjemmeside, er tosset med dine opskrifter! Fantastisk inspiration!

  Kan man lave denne iskaffe med almindelig nedkølet kaffe? Og i så fald kan man lave en kande og så gemme i køleskabet så man har til hele ugen?

  Mvh Mathias

  1. Hej Mathias

   Tusind tak! Det gør mig glad at læse.

   Ja, det kan du i princippet godt. Men kaffe, der har været varm, kan blive meget bittert og surt, når det bliver koldt. Derfor er en koldbryg en rigtig god ide. Jeg ville tage mig den lille tid, det tager, at lave en koldbrygning. Det smager så meget bedre.

   Jeg glæder mig til iskaffe-sæson!

   God fornøjelse,
   Cathrine

 2. Hej Cathrine,
  Man kan få et lækkert brygge stativ. Hvor man også kan lave iskaffe på... Hvis man ikke lige er til den frysetørrede stil 😉
  Ren forkælelse.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT