Kransekagestykker - hjemmebagt kransekage

Jeg er klart fortaler for, at kransekage ikke kun skal nydes til nytår! Det er nemlig en helt fantastisk lille kage, hvis du spørger mig. Fin og enkel i sin smag, nemme at bage, og så pynter de fint på ethvert kagebord.

Jeg er særligt vild med kransekagestykker - dyppet i chokolade, selvfølgelig. Den mørke chokolader komplimenterer den søde marcipan perfekt.

Jeg har leget lidt med udtrykket på de klassiske kransekagestykker. Du kan vælge at pynte dem helt klassisk eller lave din egen fantasifulde pyntning. Kransekage er slet ikke svært at bage, og du kan se en video af, hvordan jeg laver mine kransekagestykker nederst i opskriften.

12-14 stk.
Det skal du bruge:

  • 375 g marcipan - jeg brugte Odense marcipan
  • 35 g æggehvide - det passer ca. med en æggehvide fra et M/L æg
  • 115 g flormelis
  • Evt. tynde skiver nougat på ca. 0,5 cm bred og 5 cm lang
  • 200 g mørk chokolade - jeg bruger Callebauts mørke chokolade (reklamelink)
    Glasur:
  • 1 æggehvide (ca. 35-40 g)
  • 100 g flormelis
  • 1 sprøjtepose

Sådan bager du svampede og nemme kransekagestykker:
Rør æggehvide og flormelis sammen til det er homogent. Flad marcipanen ud på bordet og hæld ægge-flormelis blandingen udover. Ælt det hele sammen til en homogen kransekagedej. Det er lidt klisteret, og jeg bruger altid min dejskraber til at skrabe marcipanen fri fra bordet undervejs. Pak kransekagedejen ind i husholdningfilm og læg det i en pose, så det er helt tæt. Kom på frys i 30 minutter. Du kan også lade det hvile i køleskabet i op til tre dage.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul kransekagedejen til lang pølse på ca. 3 cm i diameter. Skær den i 5 cm stykker, der vejer ca. 35 g. Rul dem ud og form dem, som jeg viser i videoen nedenfor. Fugt dine fingre med lidt vand og form dem det sidste - sørg for at trykke dem let ned i pladen, så de får en stabil bund at stå på. Sæt to bageplader sammen (ved at bage på dobbelt bageplade, så undgår du, at bunden bliver for mørk - et lille tip, jeg har lært af min mormor). Kom et stykke bagepapir på, og placer kransekagestykkerne herpå. Bag dem i 10-12  minutter til let gyldne. Vend gerne pladen efter halvdelen af bagetiden, så du får bagt dem jævnt gyldne. Det er helt ok, at der kommer små sprækker i kransekagerne - de samler sig, når de køler. Lad kransekagestykkerne køle let af på bagepladen inden, at de flyttes på en rist og køler helt.

Hak chokoladen fint og temperere den ved at smelte 160 g over vandbad til 45 grader varmt. Kom de sidste 40 gram chokolade i og rør sammen til temperaturen når 32 grader og alt chokoladen er smeltet. Dyb bunden af kransekagen i chokoladen og skrap overflødelig chokolade af inden, at de stilles på et stykke bagepapir.

Pisk ingredienserne til glasuren sammen med en håndmixer - pisk i et par minutter til glasuren er helt hvid. Kom glasuren i en sprøjtepose. Klip et nip af spidsen af sprøjteposen, så du kun får et lille hul. Pynt dine kransekagestykker med glasur. Du kan se, hvordan jeg gør i videoen nedenfor. Opbevar kransekagen i en lufttæt beholder på køl eller stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p