Lakse-spinat lasagne

0

Lasagnen er efterhånden blevet allemands eje i Danmark. Det er en ret, som bliver lavet rigtigt ofte, og der findes et utal af opskrifter på, hvordan den helt perfekte lasagne skal laves. Jeg elsker selv lasagne – det er en hyggelig og nem ret, der ikke kræver de største forberedelser. Fordelen ved lasagne er, at den kan varieres i det uendelig. Jeg er meget glad for kombinationen af laks og spinat, og det passer så fint i en lasagne. Denne lasagne er fyldt med laks, spinat og hjemmelavet bechamelsovs. På toppen har jeg kommet pisket æg i stedet for ost. Denne lasagne smager skønt, og så er en grov, knasende salat helt perfekt til.

4 personer.
Det skal du bruge:

  • 2 løg, hakket
  • 2-3 fed hvidløg
  • 450g spinat, jeg brugte frossen
  • 400g fersk laks
  • Fuldkornslasagneplader
  • 1dl fløde
  • 3-4 dl mælk
  • ½ citron
  • Salt og peber
  • 3 æg

Bechamelsovs:

  • 2-3 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • Hvedemel
  • Mælk
  • Muskatnød, revet
  • Salt
  • Peber


Sådan laver du lakse-spinat lasagne:

Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Tilsæt spinaten, fløde, mælk, citronsaft og lad det simre i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber. I mens spinatblandingen passer sig selv kan bechamelsovsen laves. Smelt smør og olie i en gryde og lad det simre af. Tilsæt hvedemel til alt fedtstoffet er absorberet. Kom lidt mælk ved, når melet er rørt til en fast, samlet klump. Rør godt i det for at undgå klumper. Når mælken er absorberet tilsættes lidt mere. Dette gøres til du har din ønsket konsistens på din bechamelsovs. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber.

Nu kan lasagnen samles. Kom et lag spinatsovs i bunden af et ildfastfad. Kom lidt af bechamelsovsen oven på og herefter laks, der er skåret i ½cm tynde skiver. Slut af med lasagneplader. Forsæt i dit ønskede antal lag. Slut lasagnen af med sammenpisket æg, der er tilsat friskkværnet peber. Lasagnen stilles i ovnen i ca. 30 min ved 200 grader.

Laksespinat_lasagne-fb

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018