Luftige og sprøde foccaciastykker - koldhævede og nemme at bage

Annonce for Valsemøllen

Hvem er ikke vild med en god sandwich? Jeg er! Hjemmebagte brød gør bare en sandwich endnu bedre. Her har jeg bagt sprøde foccaciastykker, der er luftige, lækre og nemt kan bages til mange. Jeg har bagt dem med TIPO 00, der gør det nemt at få store lufthuller frem i sit bagværk. Drysset med olivenolie og flagesalt for endnu mere velsmag. Foccaciastykkerne er helt perfekte til hjemmelavede sandwich. Har du bagt flere, end du skal bruge med det samme, så kan du fryse dem - lun dem inden servering, og så er de som friskbagte.

10- 12 stk.
Det skal du bruge:

  • 400 g koldt vand
  • 500 g Valsemøllen TIPO 00
  • 150 g surdej (kan erstattes med 10 g gær)
  • 12 g salt
  • 3-4 tsk. olivenolie
  • Flagesalt til at drysse

Fyld i sandwich:

Sådan gør du:
Kom vand og mel i skålen til din røremaskine. Rør det sammen til der ikke er mere tørt mel. Lad det stå til autolyse i 30-60 minutter - det gør det langt nemmere og hurtigere at ælte dejen.

Kom surdej og salt i dejen og ælt den på din røremaskine ved lav/medium hastighed i 5 minutter. Skru op for hastigheden og ælt dejen færdig til den slipper skålens kanter og samler sig om dejkrogen. Kom dejen i en beholder smurt med olivenolie. Så slipper dejen nemmere, når den skal vendes ud igen. Lad dejen hvile ved stuetemperatur i et par timer indtil, at der kan ses aktivitet i dejen i form af små luftbobler. Kom dejen i køleskabet natten over.

Dagen efter tændes ovnen på 250 grader varmluft. Vend dejen ud på bordet og del den i 10-12 stykker. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med lidt olivenolie og tryk det forsigtigt ned i dejen. Afslut med af drysse lidt flagesalt over inden, at foccaciastykkerne bages i ovnen i 10-15 minutter til godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p