Luftige sandwichbrød

Sommerferien er lige om hjørnet, og jeg har lovet at bage, så der nemt kan pakkes en picnickurv, hvis vejret på et tidspunkt skulle komme i tanke om at blive godt. Hvis det lykkedes, så er vi i hvert fald klar til at rykke udenfor og nyde det. Sandwichbrød med en sprød skorpe og en blød og luftig krumme er perfekte til madpakken. Eller morgenbordet, eftermiddagskaffen, fødselsdagen… Alle kan være med på denne opskrift, da den ikke kræver hverken store armmuskler eller en røremaskine. Kun en lille smule tålmodighed. Brødet til en god, hjemmelavet sandwich er nemt at bage, og så smager det fantastisk.

Ca. 10 stk.
Det skal du bruge:

  • 400 g koldt vand
  • 2 spsk. surdej (kan udskiftes med gær – en klump på størrelse med en ært)
  • 100 g groft ølandshvedemel eller grahamsmel
  • 400 g hvedemel
  • 12 g salt

Sådan bager du dine egne sandwichboller:
Kom alle ingredienser i en skål og rør det sammen, så dejen er homogen og samlet. Det kræver små 2 minutters arbejde ved at røre og løfte lidt op i dejen med en ske. Lad dejen stå tildækket på bordet i en time. Fold dejen ind over sig selv hele vejen rundt ved at løfte op i siden af dejen og folde det ind over midten. Lad dejen hæve endnu en time på bordet hvorefter foldningen gentages. Dejen skal hæve 5 timer ved stuetemperatur og foldes hver time – fem gange i alt. Kom dejen i køleskabet og lad den hvile natten over. Jeg rørte dejen sammen kl. 17 efter arbejde og kom den i køleskabet kl. 22.

Dagen efter tages dejen ud af køleskabet, hvor den skal temperere ved stuetemperatur i 1-2 timer. Tænd ovnen på højeste temperatur over/under varme med en bagesten eller bageplade i. Dejen vendes ud på et meldrysset bord. Dejen er meget våd og kan virke en smule usammenhængende. Del dejen i ca. 10 store boller og kom dem på et stykke bagepapir. Bag bollerne ved 250 grader i ca. 10 minutter. Skru ned på 230 grader og lad bollerne bage færdige til de er godt gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Sandwichbroed_2Sandwichbroed_1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 comments on “Luftige sandwichbrød”

  1. Surdejen, er det den "faste 2020 surdej" eller den tynde biga surdej?
    Er det muligt at "oversætte" fra den ene type surdej til den anden?

    1. Hej Mie

      Surdejen er ikke en biga. En biga bruges ofte sammen med gær og primært som smagsgiver. Det gør min surdej ikke. Hvis du har en biga, så har du allerede de bakterier og gærceller, du skal bruge, og den kan blot begynde at fodre den efter "mine" anvisninger, og så har du den surdej, du skal bruge.

      God bagelyst,
      Cathrine

  2. Hvis man ikke har en bagesten, skal man så bare bage dem på en bradepande eller kan man gøre noget andet? ☺️

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
GEORG JENSENS VEJ 6A
8600 SILKEBORG
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT