Madbrød med tomat og ost - top med dit favorit fyld

Annonce Valsemøllen

Når du kan variere i det uendelige. Den valgmulighed kan jeg virkelig godt lide. Hvad end det kommer til min aftensmad eller frokost. Et madbrød kan netop det. En bund af et saftigt, sprødt og luftigt brød, som du kan toppe med dit favorit fyld. Jeg har toppet madbrødet med tomat og ost og bagt det. Du kan også smøre det med creme fraiche. Eller olivenolie og salt. Det er helt op til dig. Vil du hellere bage mere af fyldet med - så gør endelig det. Som sagt - mulighederne med et hjemmebagt madbrød er virkelig, virkelig mange.

Jeg vil gerne vise, hvordan jeg gør. Lad dig inspirere. Og server så dit hjemmebagte madbrød med lige netop dit yndlings fyld.

Ca. 6-8 personer
Det skal du bruge

Surdej

Dej

Derudover: tomatsovs (jeg laver min ved at blende Mutti hakkede tomater, salt, peber, lidt rørsukker og olivenolie) og parmesan

Jeg har toppet mit madbrød med ruccola, cherrytomater skåret i både og vendt med olivenolie, salt, balsamico og hvidvinseddike, skinke, artiskokhjerter, oliven, creme fraiche og balsamico glace.

Sådan gør du
Fodr din surdej og lad den stå lunt til peak og bageklar.

Kom vand og mel i en skål og rør det sammen til autolyse. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i ca. 60 minutter. Tilsæt surdej og ælt det ind i dejen. Tilsæt salt og ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter. Jeg ælter dejen på min røremaskine.

Kom dejen i en bøtte smurt med en smule olivenolie. Lad den stå tildækket ved stuetemperatur i 3-4 timer til dejen er hævet med ca. 40 %. Kom dejen på køl til dagen efter.

Dagen efter varmes bunden af en Challenger Bread Pan eller et bagestål op i ovnen ved 250 grader varmluft (reklamelinks). Vend dejen ud i din Challenger eller på et stykke bagepapir. Fordelen dejen med fugtige fingre til den er ca. 0,5-1 cm høj. Smør madbrødet med tomatsovs. Bag madbrødet i ca. 10 minutter til let gyldent. Tag brødet ud og drys med fintrevet parmesan. Bag madbrødet i yderligere ca. 10 minutter til godt gyldent. Nyd madbrødet lunt eller lad det afkøle på en rist (reklamelink). Skær madbrødet i ønskede stykker og server med dit yndlingsfyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT