Annonce Valsemøllen
Når du kan variere i det uendelige. Den valgmulighed kan jeg virkelig godt lide. Hvad end det kommer til min aftensmad eller frokost. Et madbrød kan netop det. En bund af et saftigt, sprødt og luftigt brød, som du kan toppe med dit favorit fyld. Jeg har toppet madbrødet med tomat og ost og bagt det. Du kan også smøre det med creme fraiche. Eller olivenolie og salt. Det er helt op til dig. Vil du hellere bage mere af fyldet med - så gør endelig det. Som sagt - mulighederne med et hjemmebagt madbrød er virkelig, virkelig mange.
Jeg vil gerne vise, hvordan jeg gør. Lad dig inspirere. Og server så dit hjemmebagte madbrød med lige netop dit yndlings fyld.
Ca. 6-8 personer
Det skal du bruge
Surdej
- 50 g vand
- 50 g moden surdej
- 50 g ØKO dansk, stenkværnet hvedemel (reklamelink)
Dej
- 250 g vand
- 340 g ØKO dansk, stenkværnet hvedemel fra Valsemøllen (reklamelink)
- 100 g surdej (kan erstattes af 20 g vand og 5 g gær)
- 8 g salt
Derudover: tomatsovs (jeg laver min ved at blende Mutti hakkede tomater, salt, peber, lidt rørsukker og olivenolie) og parmesan
Jeg har toppet mit madbrød med ruccola, cherrytomater skåret i både og vendt med olivenolie, salt, balsamico og hvidvinseddike, skinke, artiskokhjerter, oliven, creme fraiche og balsamico glace.
Sådan gør du
Fodr din surdej og lad den stå lunt til peak og bageklar.
Kom vand og mel i en skål og rør det sammen til autolyse. Lad det stå tildækket ved stuetemperatur i ca. 60 minutter. Tilsæt surdej og ælt det ind i dejen. Tilsæt salt og ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter. Jeg ælter dejen på min røremaskine.
Kom dejen i en bøtte smurt med en smule olivenolie. Lad den stå tildækket ved stuetemperatur i 3-4 timer til dejen er hævet med ca. 40 %. Kom dejen på køl til dagen efter.
Dagen efter varmes bunden af en Challenger Bread Pan eller et bagestål op i ovnen ved 250 grader varmluft (reklamelinks). Vend dejen ud i din Challenger eller på et stykke bagepapir. Fordelen dejen med fugtige fingre til den er ca. 0,5-1 cm høj. Smør madbrødet med tomatsovs. Bag madbrødet i ca. 10 minutter til let gyldent. Tag brødet ud og drys med fintrevet parmesan. Bag madbrødet i yderligere ca. 10 minutter til godt gyldent. Nyd madbrødet lunt eller lad det afkøle på en rist (reklamelink). Skær madbrødet i ønskede stykker og server med dit yndlingsfyld.