Mazarinkage med chokoladefrosting

6

Jeg bliver aldrig god til at pynte kager, som ville være Den Store Bagedyst værdig. Men bage (rustikke) kager, der smager helt fantastisk – dét kan jeg finde ud af! Den her svampede mazarinkage med chokoladefrosting er netop sådan en kage. Den smager fuldstændig fantastisk! Kagen er supernem at bage, og jeg lover dig, at den vil blive nydt af alle, du serverer den for. Kagen er også glutenfri, så jeg selv har bagt den adskillige gange, når min farmor, der er glutenallergiker, har været forbi til kaffe og kage. Jeg har altid svært ved at vælge hvilken kage, der er min yndlings, men den her mazarinkage ligger altså højt på listen. Så god!

Det skal du bruge:

 • 200 g kogte kartofler, afkølet (svarer ca. til 2 store kartofler)
 • 100 g  mandler, blendet til mandelmel
 • 80 g blødt smør
 • 175 g sukker
 • 2 æg, delt i hvide og blomme
 • 125 g revet marcipan
 • 1 springform 16 cm eller en bagering, der kan justeres i størrelse

Chokoladefrosting:

 • 50 g blødt smør
 • 125 g flormelis
 • 50 g kakaopulver – brug gerne en 100 % kakaopulver. Det smager så meget bedre!
 • 3 spsk. mælk
 • 1 lille nip salt

Sådan bager du den bedste mazarinkage med chokoladefrosting:
Skræl og kog kartoflerne. Lad dem køle af og mos dem. Tænd ovnen på 175 grader over/under varme. Kom mandlerne i en minihakker og blend dem til en semi-fin mandelmel. Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Kom én æggeblomme i af gangen og pisk grundigt mellem hvert æg. Kom mandelmel, kartofler og revet marcipan i og pisk til dejen er homogen. Pisk æggehviderne stive. Vend 1/3 af æggehviderne i dejen og rør den ind i dejen. Fold de sidste æggehvider forsigtigt i dejen. Kom bagepapir i en springform og hæld dejen i. Bag (verdens bedste) mazarinkage i 35-40 minutter til den er gylden og sat.

Chokoladefrosting: Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem homogene. Smør chokoladefrostingen på kagen, når den er helt afkølet.

Tip: Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen. Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Vent med at lave chokoladefrostingen til dagen, hvor den skal serveres. Kagen holder sig svampet og lækker i flere dage. Når kagen har chokoladefrosting på, så skal den opbevares i køleskabet.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Sascha

  Hej.

  Kagen skal prøves.
  Men jeg har ikke en springform på 16.
  Kan man lave 2 portioner og bruge en større springform?? I så fald, hvor længe skal den bages??

 2. Hej Sascha.
  Jeg har netop bagt en dobbeltportion, og den kom jeg i et fad på 20×30 cm, ca. Jeg bagte den i 25-25 minutter. Kagen skal være let gylden på toppen, og der skal ikke hænge dej ved, når du stikker i midten af kagen 🙂

  Det er virkelig en så lækker og nem mazarinkage 🙂

 3. Heidi

  Hej Cathrine. Når du laver mandelmel, smutter du så mandlerne først? Jeg har prøvet begge dele og det er jo klart lettest at lade være :-). Men synes også de smager lidt mere bittert så.

  Hilsen Heidi

  1. Hej Heidi.

   Hvis det skal være korrekt, så skal mandlerne smuttes først. Netop for at fjerne bittersmag, og gøre dem så søde som muligt. Men jeg laver oftest bare mandelmelet med hele mandler med skal. Jeg kan godt lide den ekstra smag, det giver 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018