Mazarinkage med chokoladefrosting

Jeg bliver aldrig god til at pynte kager, som ville være Den Store Bagedyst værdig. Men bage (rustikke) kager, der smager helt fantastisk - dét kan jeg finde ud af! Den her svampede mazarinkage med chokoladefrosting er netop sådan en kage. Den smager fuldstændig fantastisk! Kagen er supernem at bage, og jeg lover dig, at den vil blive nydt af alle, du serverer den for. Kagen er også glutenfri, så jeg selv har bagt den adskillige gange, når min farmor, der er glutenallergiker, har været forbi til kaffe og kage. Jeg har altid svært ved at vælge hvilken kage, der er min yndlings, men den her mazarinkage ligger altså højt på listen. Så god!

Det skal du bruge:

 • 200 g kogte kartofler, afkølet (svarer ca. til 2 store kartofler)
 • 100 g mandler, blendet til mandelmel
 • 80 g blødt smør
 • 175 g sukker
 • 2 æg, delt i hvide og blomme
 • 125 g marcipan, revet
 • 1 springform med 18 cm i diameter eller en bagering, der kan justeres i størrelse

Chokoladefrosting

 • 50 g blødt smør
 • 125 g flormelis
 • 50 g kakaopulver - brug gerne en 100 % kakaopulver. Jeg bruger denne fra Callebaut. Det smager så meget bedre! (reklamelink)
 • 3-4 spsk. sødmælk
 • 1 lille nip salt

Sådan bager du den bedste mazarinkage med chokoladefrosting:
Skræl og kog kartoflerne. Lad dem køle af og mos dem. Tænd ovnen på 175 grader over/undervarme. Kom mandlerne i en minihakker og blend dem til en semi-fin mandelmel. Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Kom én æggeblomme i ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg. Kom mandelmel, kartofler og revet marcipan i og pisk til dejen er homogen. Pisk æggehviderne stive. Vend 1/3 af æggehviderne i dejen og rør dem ind i dejen. Fold de sidste æggehvider forsigtigt i dejen. Kom bagepapir i en springform og hæld dejen i. Bag (verdens bedste) mazarinkage i 35-40 minutter til den er gylden og sat.

Chokoladefrosting: Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem homogene. Smør chokoladefrostingen på kagen, når den er helt afkølet.

Tip: Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen. Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Vent med at lave chokoladefrostingen til dagen, hvor den skal serveres. Kagen holder sig svampet og lækker i flere dage. Når kagen har chokoladefrosting på, så skal den opbevares i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

30 comments on “Mazarinkage med chokoladefrosting”

 1. Hej Cathrine. Jeg leder efter en mazarinkage som kan "tåle" at stå på et buffetbord et par timer til et åbent hus fødselsdagsfest i juni mdr. Din opskrift på mazarinkage med kogte kartofler lyder virkelig godt, men jeg kan frygte lidt om frostingen bliver for blød. Min idé var en mazarinbund med et tyndt lag ganash, en klat konditorcreme og pyntet med jordbær. Mon det vil kunne holde sig på et buffetbord? Vh Trine

 2. Måske et helt tåbeligt spørgsmål, men skal man gøre andet end at koge og afkøle kartoflerne ?

  Skal de moses inden man putter dem i røremaskinen eller klarer den det fint selv?

  1. Hej Kristian

   Min håndmixer klarer det fint selv, men jeg har også skåret kartoflerne i stykker inden, jeg koger dem. Så hvis dine kartofler er hele, så ville jeg skære dem ud først. Jeg har delt en Reels på min Instagram, hvor du kan se, hvordan jeg bager den her mazarinkage.

   God bagelyst,
   Cathrine

 3. Hej Cathrine
  Ville man kunne bruge lidt marcipan i stedet for mandelmel i kagen? Jeg har så meget marcipan fra julen🙆🏼‍♀️
  Mvh Ida

 4. Hej Cathrine! Tak for dine mange, gode opskrifter. Kan jeg bruge købe-mandelmel i denne opskrift eller skal jeg helst selv male det? Har en fin kvalitet mandelmel jeg normalt bruger i kager - men har endnu ikke bagt en mazarinkage.
  Vh Mette

 5. Hej Cathrine
  Det er uden sammenligning den bedste mazarinkage vi har fået!
  Jeg lavede 1 1\2 portion til en 22 cm springform, den bagte i en time inden den var færdig. Jeg kom kaffe i glasuren i stedet for mælk, det smager super godt😊
  Hilsen Sara

  1. Hej Sara

   Hvor er det dejligt at høre 🙂 Tusind tak. Fedt med feedback på størrelse og portion - det er så brugbart for os alle.

   God bagelyst,
   Cathrine

 6. Hej søde Cathrine. Har fået din bog i julegave og skal så meget have gang i denne her opskrift. Tænker du at hvis jeg ganger med halvanden, så vil det passe en 23 cm springform? Den eneste jeg har so fair 😃🤣 Hilsen Heidi

  1. Hej Heidi

   Hvor dejligt at høre 🙂

   Ja, det tænker jeg passer fint. Ellers skal du bare bage 1 x portionen - så får du selvfølgelig en lidt lavere kage. Husk i såfald at justere bagetiden ned 🙂 Hold øje!

   God bagelyst,
   Cathrine

 7. Hej!

  Jeg eksperimenterer lidt med at lave kager veganske, da jeg har fået en roomie, der er veganer, som jeg selvfølgelig gerne vil kunne bage til også :))
  Mit spørgsmål er derfor, om æggene i denne opskrift fungerer som hævemiddel eller bindemiddel? I forhold til hvad jeg skal erstatte dem med!

  Kh Trine

  1. Hej Anna

   Ja, det kan du. Mandelmelet giver en anden smag og sprødhed, men du kan godt skifte ud. Brug evt. lidt groft mel som noget af erstatningen - det smager dejligt.

   God bagelyst,
   Cathrine

  1. Hej Belinda

   Ja, det kan du sagtens. Lad kagen stå ved stuetemperatur natten over - så er den nemmere at skære ud.

   Rigtig god bagelyst,
   Cathrine

 8. Hej Anette

  Tusind tak for din kommentar!

  Nu skyndte jeg mig lige at måle efter. Formen er 18 cm - beklager. Så godt, at du skrev. Jeg retter til med det samme.

  Tusind tak fordi, at I holder mig på dupperne 🙂

  Jeg er glad for, at kagen vakte lykke!

  God bagelyst,
  Cathrine

 9. Hej Cathrine
  Har netop bagt denne kage, og den er rigtignok super lækker - min mand er vild med mazarinkage, så han havde nærmest våde øjne 😉
  Jeg havde ikke en 16 cm. springform, men en på 19 cm., som jeg brugte. Jeg synes stadigt, at kagen blev meget "høj" og det var en relativ lille overflade til al den frosting (hvilket i og for sig vel er lækkert nok 😉 ) - er det vitterligt en 16 cm. form, du bruger? 🙂

 10. Hej Cathrine. Når du laver mandelmel, smutter du så mandlerne først? Jeg har prøvet begge dele og det er jo klart lettest at lade være :-). Men synes også de smager lidt mere bittert så.

  Hilsen Heidi

  1. Hej Heidi.

   Hvis det skal være korrekt, så skal mandlerne smuttes først. Netop for at fjerne bittersmag, og gøre dem så søde som muligt. Men jeg laver oftest bare mandelmelet med hele mandler med skal. Jeg kan godt lide den ekstra smag, det giver 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 11. Hej Sascha.
  Jeg har netop bagt en dobbeltportion, og den kom jeg i et fad på 20x30 cm, ca. Jeg bagte den i 25-25 minutter. Kagen skal være let gylden på toppen, og der skal ikke hænge dej ved, når du stikker i midten af kagen 🙂

  Det er virkelig en så lækker og nem mazarinkage 🙂

  1. Hej Catrine. Du skriver, at du bagte den dobbelte portion 25-25 minutter.
   Hvad mener du?
   Jeg har bagt kagen mange gange, og det er blevet min to go kage.
   Super skøn kage.🧡
   Men nu vil jeg bage dobbelt…
   Og jeg finder nok ud af det…👍

 12. Hej.

  Kagen skal prøves.
  Men jeg har ikke en springform på 16.
  Kan man lave 2 portioner og bruge en større springform?? I så fald, hvor længe skal den bages??

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT